"ORFK: fegyveres biztonsági szolgálat alakulhat – romákkal

2008. október 3. 14:01

MNO

Mivel a törvényi szabályozás lehetővé teszi, az ORFK vizsgálja annak lehetőségét, hogy fegyveres biztonsági szolgálatot hozzanak létre. Itt a romák is lehetőséget kaphatnának az érvényesülésre. Az erről szóló fórumon Teleki László elégedetlenkedett.

Fegyveres biztonsági szolgálat létrehozásának lehetőségét vizsgálja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), ennek keretein belül romák is lehetőséget kapnának a feladatok ellátására – közölte a testület hivatalvezetője azon a konferencián, amelyet a cigányság és a rendőrség együttműködéséről tartottak pénteken Nagykanizsán.

Piros Attila úgy fogalmazott: a fegyveres biztonsági őrzésről szóló törvény és a rendőrségi törvény is lehetővé teszi, hogy a rendvédelmi szervek létrehozzanak fegyveres biztonsági szolgálatot. Ezért azt vizsgálják, hogy a rendőrség keretein belül, szolgáltatási elemként „életképes-e ez a lehetőség”, amelyben azok a romák is részt vehetnek, akik ezen a területen feladatot vállalnának.

Az ORFK hivatalvezetője azt mondta, ma már természetes, hogy a romák számára is nyitva áll az út a rendőrré váláshoz, ha a középiskola elvégzése után kétéves rendészeti szakközépiskolai oktatásban vagy főiskolai képzésben részesülnek. A cigányság és a rendőrség közötti együttműködés további kiterjesztésére pedig módot adna a biztonsági szolgálat létrehozása – tette hozzá.

A nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzat (CKÖ) által szervezett, Egy hétvége a másság jegyében című fórumon Teleki László (MSZP) országgyűlési képviselő, a miniszterelnök romaügyekért felelős főtanácsadója elmondta: az országban elsőként a dél-zalai városban valósult meg közel egy évtizede a rendőrség és a cigányság közötti együttműködés, amely azóta országossá vált. Ennek része a közös bűnmegelőzési tevékenység, valamint a rendőrök mára kötelezővé vált cigány népismereti oktatása.

A roma képviselő azt mondta: nem elégedett az eddig elért eredményekkel, vagyis több roma származású rendőrre lenne szükség az országban. A bűnmegelőzés terén is hatékonyabb együttműködést szeretne, hogy ne legyen kiszolgáltatott a cigányság, éppen ezért akarnak aktívabban részt venni a prevencióban – közölte.

(MTI)"
(MNO)
Kuruc.info / AS: ízlelgessük a gondolatot: "hatékonyabb együttműködést szeretne, hogy ne legyen kiszolgáltatott a cigányság, éppen ezért akarnak aktívabban részt venni a prevencióban". Kinek "kiszolgáltatott" a cigányság, tessék mondani? A gaz rászístá gádzsóknak, a saját tulajdonukat megvédeni próbáló Wahorn Andrásoknak, (kesznyéteni) Szoboszlai Barnáknak? A Magyar Gárdának? Mire fel ez a nagy félelem? Hány nem [az adott időpillanatban] bűnöző cigányt öltek már meg magyarok?! Egyet sem. Akkor meg miért akarja felfegyverezni őket Gyurcsány?!

Lehet, mégis igazunk van, amikor azt mondjuk, hogy a kormány tudatosan polgárháborúra játszik, és tudatosan maximalizálni akarja a fehérek vérveszteségét, halottainak számát? Ez vajon kinek jó? Tán csak nem a nevető harmadiknak, akik kiszemelték maguknak ezt a földet? Tán csak nem az izraeli zsidóknak, akik már nagyon szeretnének odébb cuccolni az ellenséges arab országok közül?!