Elmarasztalták a cigányozó tanárnőt

Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori mórás tanárnő, aki kollégáival orknak, „C"-nek, cigónak, norvégnak és tücsöknek nevezte roma tanítványait egy nyilvános fórumon.

A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen beazonosítani. Mint azt korábban megírtuk, egyikük a fegyelmi vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt el is fogadta.

A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki egy évvel később léphet előre a közalkalmazotti bértáblán. - A bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb büntetés – nyilatkozta lapunknak Kardos János. A szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője hozzátette: a fegyelmi vizsgálatban enyhítő körülménynek tekintették, hogy a tanárnő korábbi munkáltatója, valamint az integrációs programmal foglalkozó szakemberek pozitív véleményt fogalmaztak meg munkájával kapcsolatosan. A fegyelmi bizottság határozata november 26-án válik jogerőssé – tette hozzá.

Mint azt lapunkban korábban már olvashatták, a „Kolompár Iskolának" is csúfolt Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes fórumon a folytatott csevegésben orknak, norvégnak, tücsöknek, cigónak, illetve „C"-nek nevezték roma származású diákjaikat.

A tanárok a szegregált intézmény megszűnése után mentorként segíthették tovább egykori roma tanítványaikat. A szegedi önkormányzat több tíz millió forintért létesített 16 és fél álláshelyet a Móra volt pedagógusainak. (Kuruc.info: megint a szokásos duma: örüljenek a pedagógusok, hogy kaphattak melót. Azt persze elfelejtik, hogy a mórás állásukat azért vesztették el, mert a Mohácsivész Shittória-félék felszámolták az iskolát...)
(a Délmagyar cikkének szó szerinti átvétele; a kommentárokat érdemes elolvasni)

Kapcsolódó cikk: Az oktatási jogok biztosa is fenyegeti a "cigányozó" szegedi tanárokat (érdemes a cikkből induló linkeket is követni az előzményekért)