Rekordbüntetés internetes csalásért
2008. november 20. 16:16

G. Juhász Judit
Újra felhők gyülekeznek a külföldön bűnöző román állampolgárok feje fölött, az Amerikai Egyesült Államokban internetes csalás miatt rekordbüntetést, huszonhét évet szabtak ki egy férfira, Dániában gyilkosság miatt öt embert fogtak el, Olaszországban pedig ittas állapotban elkövetett baleset miatt tartóztattak le egy román férfit. 

Az internetes csalások történetében eddigi legnagyobb büntetést szabták ki egy román állampolgárságú férfira az Egyesült Államokban. A 39 éves Adrian Florin Fechet a vádirat szerint összesen ötmillió dollárt csalt ki kétezer, az eBay internetes árverési oldalon vásárolni szándékozó embertől – adta hírül a Chicago Tribune. Tettéért a bíróság 27 év szabadságvesztése ítélte a férfit. Az ügyben összesen huszonegy ember ellen emeltek vádat, de hárman megszöktek közülük. Társait két – nyolc év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyészség szerint a banda módszere a következő volt: különféle termékeket hirdettek meg az eBayon, de a licitálóknak mindannyiszor azt állították, van magasabb kínálat is az övékénél, így elestek a vásárlástól. Kis idő elteltével a magukat eladóknak feltüntetők elektromos levélben értesítették őket arról, hogy mégiscsak adódott egy esélyük arra, hogy hozzájussanak a termékhez. Az áldozatok a pénzt ezek után gondolkodás nélkül átutalták a bűnözők által megadott bankszámlákra. A hatalmas összegek innen a romániai bűntársakhoz vándorolt tovább, az áhított áru pedig természetesen soha nem érkezett meg.

Dániában rablógyilkosság miatt szerdán tartóztattak le öt román állampolgárt, azzal gyanúsítják őket, hogy Skovby településen október elején kirabolták és megölték a 76 éves (Kuruc.info: v.ö. a cigánybűnözők fő célpontjai a magatehetetlen, idős emberek) Karsten Noegaardt. A helyi rendőrség közlése szerint a nyomozás összesen nyolc, 22 és 50 év közötti ember ellen indult, de végül csak ötüket gyanúsították meg a rablógyilkossággal. Korábban – adta hírül az Evenimentul Zilei, – négy litván férfit vettek őrizetbe, akiket egy hónap elteltével a helyszínen talált DNS-minták alapján tisztáztak, ezután terelődött a figyelem a románokra.

Olaszországban hétfőn megint felcsaptak a román állampolgárok elleni indulatok, amikor Roma egyik külvárosában egy gépkocsivezető erősen ittas állapotban súlyos közlekedési balesetet okozott. Az áldozat fia és a járókelők beszámolója szerint előbb elütötte az utcán átkelő nőt, majd az autót sebességbe tette, és újra áthajtott a földön heverő sebesülten. Az asszonyt rendkívül súlyos állapotban vitték kórházba, a sofőrt őrizetbe vették, emberölési kísérlet, súlyos bántalmazás és ittas vezetés miatt indítottak eljárást ellene. A nyomozás során kiderült az is, hogy a férfit korábban több ízben is letartóztatta az olasz rendőrség, legelőször 2000-ben, mert illegálisan tartózkodott az országban. Ezt később különféle bűncselekmények követték, többek között személyi szabadság korlátozása, lopás és ittas vezetés. (Kuruc.info: ahogy látható, nem javult meg. Visszaeső, ahogy – szemben a fehérekkel – a cigánybűnözők túlnyomó többsége. Ugye, emlékszünk az ezt fényesen bizonyító hivatalos spanyol statisztikákra? Ahogy már oly sokszor hangsúlyoztuk, a mai, szanatórium-jellegű börtönök semmiféle visszatartó erővel nem bírnak. Mondjuk mit szólnának a Kedves Olvasók, ha mondjuk ilyenek lennének a börik: minden cella magáncella, maximum 4 négyzetméteres területtel, ablaktalan, lámpa nélküli szoba (egy pici szellőző azért van), vasajtóval. Lenne a földön egy priccs, lenne még bent egy wc és egy csap. Kaja napi kétszer lenne, iskolai menza (vagy régi kórházi), egy normál adag. Ha éhes a rab, megvárja a következőt. A cellából nem léphet ki, nem fogadhat látogatót, nem kaphat és írhat levelet a hozzátartozókhoz. Nem vihetne be magával semmit, nem vehetne bent semmit. Jó magaviselet miatti kedvezményeket véglegesen eltörölni: addig lenne bent, ameddig az ítélete szól. Ha arcoskodik, akkor el lenne agyabugyálva. Természetesen rabkorházba emiatt NEM kerülhetne. Foltozza össze saját magát, ha már sz*rba mászott. Nem lenne munka. Nem lenne semmi. Abból a lyukból nem mehetne ki, még udvari sétára sem. A smasszerok arcait leszámítva senkivel sem érintkezhetne. Természetesen a fegyőr határozná meg, hogy mikor követ el szabálytalanságot a rab [pl. a derék őrnek rossz napja van, a rab meg a bal oldalán fekszik a jobb helyett, akkor akár meg is agyalhatja, majd kitalál valamit. A rabnak SOSE lenne igaza az őrrel szemben]. [Eredeti ötlet: Alopex a zsIndex cigánytopicban.])

(az MNO cikkének teljes átvétele; különösen az utolsó két bekezdés a gyakorlatilag 100%-ban cigánygyanús. A cigányok valamiért nagyon szeretnek gázolni. Ugye, emlékszünk még erre a döbbenetes esetre: "Döbbenet: Ork cserbenhagyó gázolók elütötték - csak a bőre tartotta össze lábát"?)