Ugye, emlékszünk még ERRE a döbbenetes esetre ("Döbbenet: Ork cserbenhagyó gázolók elütötték - csak a bőre tartotta össze lábát")? Nos, természetesen megint cigány gázolt, és megint eltűnt a helyszínről. A dunaujvaros.com ITT található cikke következik. A linken keresztül elérhető kommentárokból, helyiek beszámolójából kiderül, hogy mokkák voltak az elkövetők. Mint szinte mindig.

Újabb tragédia a kereszteződésben

Az orvosi ügyelet gépkocsiját érte baleset a Dózsa György út és a Szórád Márton út kereszteződésében mára virradó éjjel, tudta meg a DO. Egy életveszélyes és egy könnyű sérült a szomorú mérleg, a karambol másik kocsijának utasai segítségnyújtás nélkül távoztak a helyszínről, értesült honlapunk.

   Még el sem csitultak a közelmúltban történt, honlapunk hasábjain is összegzett mentőbaleset körülményeivel kapcsolatos vita hullámai, itt az újabb tragédia – ugyanazon a helyszínen! Újabb súlyos közlekedési baleset történt Dózsa György út és a Szórád Márton út kereszteződésében ma éjjel – információink szerint az orvosi ügyelet Suzukija és egy fehér Opel karambolozott hajnali három óra előtt.
  
   Súlyos, szomorú mérleg
  
   Az esetet elsőként Reszegi Imre, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője erősített meg érdeklődésünkre: mint elmondta, ezúttal az orvosi ügyelet gépkocsija szenvedett balesetet – amely során a ügyelet gépkocsivezetője életveszélyes, a kocsiban utazó orvos könnyű sérülést szenvedett. Szintén a mentőállomás vezetője említette érdeklődésünkre, hogy bár valószínűleg volt sérült a másik kocsiban is, a baleset után ebből az autóból mindenki kiszállt, majd a jármű forgalmi rendszámát is leszerelve (!) távozott a helyszínről.
   Reszegi Imre érdeklődésünkre elárulta: ez utóbbi gépkocsiból egy sérültet ma délelőtt Ercsiből szállított sérüléssel a mentő a dunaújvárosi kórházba.
  
   Segítség nélkül
  
   A baleset hírét – és további részleteit – R. Szabó Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője összegezte lapunknak. A referens érdeklődésünkre nyomatékosította: a közlekedési balesetet okozó személy társaival segítésnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. A részletektől kérdésünkre elárulta, a rendőrség eddigi adatai szerint az ismeretlen személy az általa vezetett fehér színű Opel Astra személygépkocsival közlekedett a Szórád Márton úton az Esze Tamás utca irányából a Dózsa György út irányába. A Dózsa György út kereszteződésébe érve a stoptáblát figyelmen kívül hagyva hajtott be a kereszteződésbe:
   – Az ismeretlen személy nem adott elsőbbséget a neki jobb kéz felől a Dózsa György úton a Vasútállomás felől érkező, ötvenöt éves dunaújvárosi lakos által vezetett gépkocsinak – vagyis a városi orvosi ügyeletet ellátó fehér színű Suzukinak. Az Opel a Suzuki bal oldalának ütközött – a "találkozás" erejére jellemző, hogy az ütközés következtében az Opel menetirányával ellentétesen állapodott meg, míg a Suzuki orral a vasútállomás irányába, de a Szórád Márton úton állt meg.
   R. Szabó Ágnes a DO érdeklődésére szintén megerősítette: az ügyeleti autó vezetője életveszélyes sérülést szenvedett, a kocsiban utazó ötvenéves dunaújvárosi orvos könnyű sérüléseket szenvedett. Az Opel személygépkocsi vezetője és két utasa a balesetet követően segítségnyújtás nélkül elhagyták a baleset helyszínét, tudatta honlapunkkal a rendőrségi referens:
   – A kollégák adatai szerint az Opelben három személy tartózkodott, a gépjárműn keletkezett rongálódások alapján megállapítható, hogy a bent ülők vélhetően megsérültek. Az Opel gépjármű szemléjét a bűnügyi helyszínelők végezték el – az országos nyilvántartó szerinti tulajdonos megkeresése és nyilatkoztatása, valamint az autót használó személyek személyazonosságának megállapítása folyamatban van. Eddig egyelőre eredménytelenül – de egy biztos: az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárást indított a rendőrség.