Megerősítést nyert: cigányok verték meg a két fiatal magyar férfit még szerdán este Siófok kiliti városrészében. Csak könnyű sérülést szenvedett egy vén cigányné, de pillanatok alatt 80 élősködő verődött össze, hogy magyart verhessenek az alkalmat kihasználva. A korábbi híradásnál, bár garantálható volt az elkövetők származása, nem cigányoztunk, de immár a Somogy Megyei Online is leírja: cigányok akartak lincselni. Ismét. És ez így lesz, egyre gyakrabban, amíg rendet nem teszünk végre. Alább a Sonline eredetileg ITT található (vannak kommentek; lehet ellenőrizni, valóban megírták-e az eredeti cikkben az elkövetők származását) beszámolója.
Siófoki romák vertek meg két fiatal férfit még szerdán este Siófok kiliti városrészében. A balhé a Jegenyesoron egy autóbaleset miatt robbant ki, amelyben a vétlen autóban utazó idős roma asszony megsérült, de nem súlyosan.
A helyszínen pillanatok alatt mintegy 80 fős roma banda verődött össze, akik nemcsak a balesetet okozó fiatal férfinak, de a segítségére siető barátjának is nekiestek.
Az olaszliszkai lincselésre emlékeztető esetben a megtámadott két férfinak szerencséje volt, hiszen 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a balhét.
A siófoki rendőrök 3 férfit azonosítottak be, akik résztvettek a verekedésben, őket hajnalban kommandósok vitték be a rendőrségre. Tóth Milán, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettese elmondta: a verekedők ellen csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást, és kezdeményezik a balhézó csapat tagjainak előzetes letartóztatását.

Korábban írtuk: Baleset Siófokon - tömeg verte az autóst

Könnyű sérülést eredményező közúti közlekedési baleset történt szerdán este 18-órakor Siófokon a Jegenye sor és a Kacsóh Pongrác utcák kereszteződésében. Egy figyelmetlen, 20-as éveiben járó helybeli fiatalember gépkocsijával nem adott elsőbbséget egy a védett útvonalon közlekedő autónak.
Az ütközést követően a balesetet okozó fiatal odament a másik járműhöz. Rövid időn belül csoportosulás alakult ki, a környéken lakókból egy 60-80 főre duzzadt társaság verődött össze. Egy vélhetően 10-12 fős "mag" bántalmazni kezdte a balesetet okozó fiatalt, majd annak a helyszínre kiérkező barátját is.
A balesetről a mentőszolgálat értesítette a Siófoki Rendőrkapitányságot. A rendőrök biztonságba helyezték a megvert autóst és annak barátját. A baleseti helyszínelést követően a fiatalemberek feljelentést tettek az őket ért bántalmazás miatt, melyben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
A feljelentés alapján indult eljárásban 3 siófoki férfit állítottak elő pénteken kora hajnalban a kapitányságra csoportos garázdaság gyanújával. Őket a kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A történteket szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. Nem kizárt, hogy újabb gyanúsítottakat vesznek majd őrizetbe.
(KaposPont)