Az ITTENI hírhez kapcsolódó olvasói hír következik. Levélről van szó; miközben, természetesen, nincs okunk feltételezni, hogy nem igaz az, amit ír, még egyszer nem akarjuk megismételni a sátai buktát, emiatt (még) nem tudjuk aláírni, hogy százezer százalékig biztos a halálhír (ahogy a kétséges cigányhíreknél is egyértelműsítjük, nem garantált a mokka elkövető). Mihelyst plusz infót tudunk meg, frissítjük cikkünket.

"Sziasztok Kurucok!
 
Gondolom emlékeztek még a cserbenhagyásos balesetre, amely Dunaújvárosban történt még dec. 7-én.
 
A tettesek továbbra sincsenek meg, a sofőr bácsi (mindenki csak Tibi bácsinak ismerte) ma hajnalban feladta az életéért való küzdelmet. Újabb áldozattal bővült a CB rovat.

Anyósom személyes ismerőse volt Tibi bácsi. Ez a hír még nem jelent meg sehol, ma hajnalban hunyt el. Amint valahol megjelenik hírként, küldök linket, egyelőre nincs még róla link. Ti lehettek az elsők, akik ezt közlik, ez nem kamu hír.

Tibi bácsi több mint 3 hétig küzdött az életéért. Isten nyugasztalja.
 
Üdv:hunor001"
Frissítés (dec. 29. 23.06): Olvasónk ismételten írt, más forrásokkal megerősítve, hogy valóban meghalt a bácsi:
"Az ITTENI  kommentekből kiolvasható,   hogy nem kamu a hír, nagy a felháborodás a városban. Valószinűleg nem fogják leközölni hivatalosan a hírt, nagy a csönd. Gondolom látjátok, hogy más hír alatt kommentálják Tibi bácsi halálhírét. Ennyit a független Sztálinvárosi újságírásról...
 
Üdv:
Hunor001"
Frissítés (dec. 30. 16.46): Olvasó: "Sziasztok!
 
Rákérdeztem a Fejér megyei rendőrség sajtószóvivőjére, aki annyit mondott, hogy hivatalosan még nem tudja megerősíteni a dunaújvárosi cserbenhagyás vétlen sofőrjének a halálát, de nem hivatalosan ő is úgy értesült, hogy meghalt.
 
Üdv: ThW"
Frissítés (dec. 31. 12.06): Olvasó: Ezt írta a kommentekben a sofőr lánya, miközben még sehol nem jelent meg a halálhír. Megy a szokásos sumákolás… Állítólag egy norvégot elkaptak ídőközben, de a hivatalos rendőrségi verzió még mindig életveszélyes sérüléses cserbenhagyásos balesetről szól, miközben már két napja meghalt a bácsi. Kommentelni nem lehet a hír alatt, azt rögtön megszüntették, a bácsi lánya is más hír alatt tudta csak megköszönni a sok jókívánságokat. ITT a link, ahol megszólalt az áldozat lánya:

"Tisztelt Mindenki!
Meghalt az édesapám hétfő reggelre. Az az ember, aki az orvosi ügyelet hivatásos sofőrje volt. Az az ember, akit ha hivtak, ment a város betegeihez, vitte a segítséget. Még egyszer tudtam vele ??beszélni??. Átadtam neki a jókívánságaikat, üdvözleteiket. Bár jobb lett volna, ha mindenki személyesen tette-tehette volna meg. Majd a temetésen, igaz bepótólhatják. Állítólag elfogták azt a cserbenhagyót, aki az opelt vezette. Vajon tudja hogy halált okozott?
Márk Anita"
Frissítés (jan. 02. 21.06): a hivatalos lapok is elismerik, meghalt az áldozat. Ha valakinek esetleg még mindig kétségei lettek volna afelől, hogy valóban igaz a halálhír... Igen, cigány ölte meg és hagyta cserben a bácsit, amit az ugyanezen lapban megjelent arcképek is bizonyítanak – meg persze a HavariaPress leplezetlen “barnabőrűzése”. A dh-online.hu cikke (eredeti ITT):

A cserbenhagyóknak már egy halálért is felelniük kell     
Szerző: DH

Dunaújváros - December elején ütközött össze az orvosi ügyelet gépkocsija egy szabálytalan autóssal - előbbi vezetője a héten meghalt.

Amint a DH is beszámolt róla, december 7-én a Szórád és a Dózsa út kereszteződésében egy Opel nem adott elsőbbséget az orvosi ügyelet Suzukijának, s összeütköztek. Az Opelben ülő három fiatalember segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, a sofőrt azóta elfogták, előzetesben van. Utasát, a bűncselekménnyel szintén összefüggésbe hozható tizenhét éves Sz. I.-t azóta is keresik a rendőrök, harmadik társukat aki a baleset után kórházba került   tanúként hallgatták ki korábban. A balesetben az ügyeletes orvos könnyű sérülést szenvedett, és már vissza is tért dolgozni, ám a sofőr, egy ötvenöt éves dunaújvárosi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hétfőn a kórházban elhunyt. Így súlyosbító körülményként ezért is felelniük kell a balesetet okozóknak, nemcsak segítségnyújtás elmulasztása miatt.
Az ügyeletet augusztus óta Dunaújvárosban az International Ambulance Kft. látja el, az elhunyt sofőr ennek a budapesti székhelyű cégnek az alkalmazásában állt . Az ügyvezető igazgató, Vitárius Ferenc elmondta:
- Természetesen a saját halottunknak tekintjük, minden költséget vállal a cégünk, a családot is segélyben részesítettük, de tudom, ez a legkevésbé sem enyhítheti fájdalmukat.