Frissítés (jan. 30. 17.51): A zsIndex is lehozta a saját verzióját. Ebben két mondat igényel kitüntetett figyelmet:

"A lap (Békésmegyei Hírlap) újságírója több nyelvi fordulattal is utalt arra, hogy az esetekért a helyi cigányságot tartják felelősnek."

"A Tesco szóvivője (Kuruc.info: figyelem, országos(!!), az egész céget reprezentáló szóvivő, és nem egy náci zuglap!), Hackl Mónika szerint is fontolgatják a bolt bezárását, mivel "komoly attrocitások tapasztalhatóak az etnikum részéről". (Kuruc.info: [most fajvédők leszünk:] felnégyelni a rászístá Hackl Mónikát! Biztos sváb, és otthon Hitler-falikép előtt maszturbál, azért beszél ilyen rászístá módon! Követeljük, hogy monnyonle! Európa, segííííccs!)"
Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 30. 15.23): 1.) Ha olyan törvények lennének Magyarországon, hogy a tolvajt le lehet lőni, vagy meg lehet verni, akkor a Tesco mesterlövészeket vagy verőembereket bérelne és marad. Mivel hazánkban nincs eszköz a lopás - különös tekintettel a 20 ezer forint alatti – megfékezésére, ezért odébbállnak.  Ez ilyen egyszerű. Finoman szólva nem rokonszenvezünk a cionista kézben levő, a magyar őstermelőket tönkretevő Tesco-val, így meglehetős kárörömmel szemléljük, hogy a saját maguk (zsidók, cionisták) által ásott verembe estek. Igen, visszanyalt a fagyi, most a Tesco megízlelte, mivel is jár a cigányoknak a zsidó kormányzat és zsidó cigányfajvédők által garantált büntethetetlensége…

2.) Az eredeti cikket azóta kiegészítették a következőkkel. Ebben már néven nevezik a cigányságot, mint a Tesco bezárásának okát. Ha valakinek esetleg konkrét, hivatkozható tényekre lenne szüksége…

"Törpe minoritás
— Az nem lehet, hogy egy település életében egy kisebbség törpe minoritása megverjen vagy ezzel fenyegessen dolgozókat, megbotránkoztassa a lakosságot, a többséget — hangsúlyozta a több mint két és fél órás tanácskozás előtti expozéjában Tóth Imre polgármester.

Kétszázból húsz kosár maradt
Kesztyűs Gyöngyi, a sarkadi Tesco vezetője azt is elmondta, hogy a szupermarket megnyitásakor (2007. októberében nyitott a sarkadi Tesco — a szerk.) 200 bevásárlókosárral rendelkeztek, ma mindösszesen 20 van meg belőle. — Volt olyan, hogy az ajtón dobálták ki a mosóport, kávét a bevásárlókosárral együtt — említette a szupermarket vezetője.

Oláh Károlyné képviselő, egy személyben a Sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke arra próbált utalni, hogy a városban elszabadult a pokol. (Kuruc.info: Nocsak-nocsak... Meglengették az inget, és ő rögtön magára kapta?)

Jakó: a kisebbségi önkormányzat alkalmatlan

Jakó István képviselő elismerését fejezte ki a kisebbség jogkövető tagjai iránt, s az ügy kapcsán a helyi cigány önkormányzat feladatait, felelősségét hangsúlyozta. Okfejtésében nem kevesebbet állított, minthogy a Sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat: „Szellemisége és személyi összetétele alapján alkalmatlan a kisebbség felzárkóztatására!” Ezt Oláh Károlyné és az ülésen jelen lévő Ajtai Zsolt, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese is kikérte. Mi több: Oláh Károlyné immáron nem első ízben, újfent rasszistának titulálta Jakó Istvánt. (Kuruc.info: a "csodafegyver"  rasszista kártya: ha normális ellenérve nincs cigánynak-bibsinek, marad a rászístázás…)

Sárosi Mátyás úgy fogalmazott: „Szégyen, gyalázat, amit a Tescóban művelnek! Megpocsékolják, meggyalázzák a dolgozókat!” Szót kapott a január 16-án bántalmazott pénztáros Nagy Richárd is. (Kuruc.info: Kapcsolódó cikk: CB: Megütötték a Tesco-pénztárost, mert rászólt a lopó kislányra) Kérdésében azt feszegette: megoldható-e, hogy ne kapjanak segélyt, akik rendszeresen bűnöznek?"

Eredetileg írtuk (jan. 30. 13.29): Ha nem normalizálódik a helyzet bezárják, felszámolják a sarkadi Tescót — ismételte meg a tulajdonosok felhatalmazásával a sarkadi testület tegnapi ülésén Bai Zsolt, a Tesco Global Áruházak Zrt. regionális biztonsági vezetője. Azt is hozzátette: ennek semmi köze a gazdasági válsághoz, kizárólag a megsokasodott lopások következménye lenne a döntés.
".... Az elmúlt év végén olyan negatív folyamatok indultak el az üzletben, amelyek károsak mind vásárlóink, mind az ott dolgozó munkatársaink számára. Egy bizonyos jól körülhatárolható helyi csoport (kb. 40-50 fő) napról napra olyan szándékkal keresi fel áruházunkat, hogy:

— eltulajdonítson fizetés nélkül árucikkeket,
— kárt okozzon,
— zavarja a tisztességes szándékkal érkező vásárlóinkat,
— inzultálja, több esetben tettlegesen is bántalmazza munkatársainkat.
... Meg kell említenünk, hogy a helyi rendőrkapitányság szakemberei korrekt módon, a lehetőségeket maximálisan kihasználva nyújtanak segítséget az esetek kezelésében, feltárásában, a dolgozóink védelmében.
Sajnos ma már ott tartunk, hogy:
— az állandó vásárlóink egy része félelemmel vagy egyáltalán nem keresi fel az üzletet,
— nem tudjuk az állományi létszámot feltölteni az extrém munkakörülmények miatt,
— a bolti vezetőink, dolgozóink nem képesek azokat a sztenderdeket fenntartani, amelyeket minden Tesco üzletben a vásárlóink részére biztosítanunk kell."
(BEOL; vannak olvasói hozzászólások. Talán mondanunk sem kell, mindegyik rászístá.)