Frissítés (jan. 31. 20.11): a Hell által is idézett hozzászólás eredeti írója e-mailben a következőt írta:

Örülök, hogy az általam a HEOL fórumába, 2008-01-27 21:04:23 -kor írt hozzászólásom ( számításom )  ilyen jól terjed. Eredeti itt : http://www.heol.hu/cikk_hozzaszolas/116819?p=1
Esetleg említsék meg, hogy ez a számítás pont egy éve készült és először a szigetvári, azóta is börtönben lévő fiatalemberek ügyéről írtam.
 
Tisztelettel
 
Egy olvasójuk
 
Eredeti cikk (jan. 31. 17.49): Jó SZDSZ-es pártmunkásként és cigányfajvédőként nem volt soha sem kérdéses, hogy mindannyiunk nagy “kedvence”, az SZDSZ belvárosi politikusa, Hell István (dossziéja ITT; legújabb infók & sztorik ITT), is hozzászólt a Pásztor Albert-ügyhöz a Népszabadság blog-hasábjain.

Nem is igazán kell az ITT található cikkecskéjét minősítenünk. Azt megteszi pl. az a tény, hogy Káli Sándor, nyíltan Pásztor mellett MSZP-s, politikust kifejezetten előnytelen, integetős, már-már “Sieg heil!”-ozós pozícióban készült, gyatra minősége alapján láthatóan egy videóból kiollózott képen mutatja be. (Gy.k. azért emeljük ki, hogy videóból lett lopva a kép, hogy igazoljuk, kifejezetten ilyen előnytelen képet keresett, Kálit lejáratandó. Addig keresgélt a videókban, míg egy integetős részhez nem ért. Ha nem ezt akarta volna, felhasználhatott volna egy sokkal jobb minőségűt is - van sok.)

Hanem a levezetés a végén, az nagyon tetszett. Idézzük:

"Nagyon érdekesnek tartom a sok komment közül az alábbit, amely - szándákaival ellentétben - éppen azt bizonytja be, hogy a romák többsége nem bűnöző:

Hozzászóló: madar05, 2009.01.30, 18:05

Tények!

Matematikai TÉNYEK!!!!!

Beszéljünk tényadatokkal : ma nálunk kb. 17 000-en vannak börtönben, akik kb. 75 %-a cigány, ez 12750 lakó. A maradékból ha levonjuk az ázsiai, a román, ukrán, szerb, stb. lakók létszámát, kb. 10 % marad, aki magyar, tehát 1700 fő. Vegyük a cigányság összlétszámát 800 000 főnek, ahogy az OCÖ állítja. A magyarok létszáma igy 9 200 000 fő.

Az első számból vonjuk le a 14 év alattiak létszámát, ami hatalmas jóindulattal legyen csak 25 %, a magyaroknál ez az arány legyen kb. 20 %. Marad tehát 600 000 büntethető nagykorú cigány és 7 360 000 büntethető magyar. A börtönben lévők létszámát szorozzuk meg 10-zel, ami azt jelenti, hogy benne vannak azok is, akik valaha az életük során már voltak börtönben, vagy később fognak eljutni oda.

A két szám: a cigányoknál 127 500 fő, a magyaroknál 17 000 fő.

Arányítsuk ezt a két számot az össz lakossághoz, beleértve az egynapos gyermekeket és a százéves időseket is : tehát 800 000 /127 500 = 6.27, 9 200 000 / 17 000 = 541.1.

A számítás alapján tehát minden 6. cigány, aki szembejön velünk az utcán, az börtöntöltelék, vagy volt, illetve lesz. A magyarok közül csak minden 541. ember.

Ez a cigánybűnözés.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nem szeretnék a fenti komment módszertanába belemenni (túlzásnak tartom a romák 800 ezres számát, és nem tartom tudományosnak [?], ha azokat a bűnözőket is ideidézzük, akik csak ez után lesznek azok), de ha "minden 6. cigány" bűnöző - ami kb. 17% -, akkor egyértelmű, hogy a romák - javítsatok ki, ha tévednék - 83%-a nem az."

Kuruc.info: Nos, ha valakinek, hát Hellnek, mint futtatott fajvédő újságíró és politikus, aki a pénzt kifejezetten cigányvédő projektekért és cikkekért kapja, tudnia kellene, hogy sokkal-sokkal kevesebb börtön-férőhelyünk van, mint kellene. Ergó: ott a tulajdonképpeni bűnözőknek csupán egy kis része található meg, mert a nagyobb részét egyszerűen le se tudják ültetni, hisz’ nincs hely. Ezen tény nem-ismerete miatt nem igazán ítélhető el az eredeti hozzászólást beküldő madar05 tévedése (az, hogy nem tízzel kellett volna szorozzon, hanem kb. ötvennel), hiszen madar05-nak nem kell főállásban cigányfajt védenie, a velük kapcsolatos irodalmat stb. kutatnia. Hellnek viszont igen; ha valakinek, hát neki tudnia kéne, hány, de hány védence van szabadlábon akkor is, amikor különben csücsülnie kéne. “Természetesen” – az ő szemszögéből érthetően – Hell nem “erőltette” a saját pozíciójának a gyengítését.

Nézzük inkább a finn adatokat, ott ugyanis nincs börtönférőhely-hiány. Az ITTENI, hivatalos (!!!) adatok szerint egy adott időpillanatban a finnországi felnőtt férfi cigányok 5%-a volt éppen börtönben.  Szorozzuk ezt meg mondjuk 10-zel, hogy a volt/lesz kérdését idősíkot is belevegyük a tárgyalásba, jó? Kapásból 50%. És ez egy nagyon durva becslés – más, szintén hivatalos források egyenesen azt mondják, hogy minden második finnországi cigány börtönviselt (immár a nőket is beleértve). Ehhez, azt hiszem, nem kell kommentár.

Mivel a cigány akkor is bűnöz, ha éppenséggel nincs anyagi gondja (legfeljebb nem azért, hogy fűtsön – ha már a bőkezű segílyt elveri a kocsmában -, hanem azért, hogy drogot és hasonlókat vegyen), ezért állítható, hogy a finn és a magyar börtönviseltségi arányok kb. ugyanazok – a finn cigányok arányai egyértelműen áthozhatók a magyarokra, ha nem akarjuk azt, hogy a hiányos börtön-férőhelyek meghamisítsák a végeredményt. Még egyszer: a finnországi cigányok havi euroezreket kapnak segílykeként, amiből szépen megélnek, de bűnöznek ezerrel, mert valamiből csak fizetniük kell a drog és a hasonlók árát… Azaz: valóban kb. hasonló nagyságrendben bűnözik a finnországi és a magyarországi cigány.

Kedves fajvédők! Ott a link, össze lehet vetni a finn eredetit a fordításunkkal és lehet próbálkozni azzal, hogy “fogást” találjanak a levezetésünkön! Rajta!