A Kisalföld még reggel lehozott egy kapcsolódó cikket (számtalan olvasói hozzászólás érkezett rá). Ezt pár perce frissítették. Az új verzióban a jelen levő Iváncsik Mihályt, az ETO egykori válogatott játékosát is meginterjúvolják. Iváncsik egyértelműen kimondja, hogy az elkövetők cigányok. Persze, biztos ő is hazudik, csak és kizárólag a cigányfajvédőknek van igazuk… Idézzük a teljes anyagot:

Népes cigány banda végzett Cosmával?
     
Vasárnap hajnalban eddig ismeretlen tettesek megölték az MKB Veszprém kézilabdacsapatának román válogatott beállósát, Marian Cosma-t, két másik társát pedig súlyosan megsebesítették.
 
A rendőrség eddigi információi szerint a csapat több tagja egy veszprémi szórakozóhelyen tartózkodott, amikor szóváltásba keveredtek egy másik társasággal. A dulakodás közben szúrták mellkason Cosma-t, aki a kórházba szállítást követően meghalt. A másik két sérült játékost a veszprémi kórházban áplják.

A tragédia háttere: "A játékosok normálisan viselkedtek!" Nyilatkoznak a mentősök!

A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó - mondta Hunyadfalvy Ákos, a csapat elnöke - írja a Naplo Online. 

– Három sérültről kaptunk bejelentést, akik szúrt sebet kaptak. A helyszínen (Virág Benedek utca) két sérültet láttunk el.

Egy román állampolgárságú férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, egy szerb állampolgárságú férfi pedig könnyű sérülést szenvedett, mindkettőjüket a megyei kórházba szállítottuk – nyilatkozta a Naplo Online-nak az országos mentőszolgálat sajtóügyeletese.

Valics Dezső hozzátette, a helyszínre négy mentőautóval érkeztek ki. Információink szerint az arccsonttörést szenvedett Sesum nem várta meg a mentőket, saját lábán ment be a kórházba.
Az ETO egykori válogatott játékosát Iváncsik Mihályt a kisalfold.hu Veszprémben érte el telefonon:

"Éppen a fiáméknál vagyok, szombaton este megnéztem a Balatonfüred elleni meccsüket, ezt követően mentek el a szórakozóhelyre a srácok. A győzelem mellett az unokám születését is ünnepelték a fiúk, és ekkor történt a tragédia. A fiaim, Gergő és Tamás is ott voltak a helyszínen, de egy másik helyiségben, amikor Cosmára és több társára rátámadt egy 20-30 fős roma banda."- mondta a kisalfold.hu-nak Iváncsik Mihály. "A gyerekek többször jártak más ezen a helyen, de ezzel a társasággal még soha nem találkoztak. Úgy vélik kerestek valakit, és belekötöttek Cosmáékba. A veszprémi kézilabdások rendszeresen buliznak együtt, de soha semmilyen balhéban nem voltak benne. Egyszerűen rosszkor voltak rossz helyen. Szörnyű tragédia ez, amelynek sehol a világon nem szabadna megtörténni. Cosmát személyesen ismertem, gyakran járt Gergőékhez, jó barátok voltak."

Vanyus Attila a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke:

"Cosma rossz viszonyban volt a román válogatott szövetségi kapitányával, ezért le akarta mondani a válogatottságot. Az valószínűleg csak szóbeszéd volt, hogy felvenné a magyar állampolgárságot, és a mi csapatunkban szerepelne. Erre leghamarabb 3 év múlva lett volna lehetősége. Képességei alapján befért volna a keretbe. Reggel hallottam arról, hogy mi történt vele. Ilyen nincs. Semmi sem lehet ok arra, hogy valakit egyszerűen szíven szúrjanak. Személyesen nem ismertem Cosmát, csak a Veszprém magyar játékosait. Sok jót hallottam róla, a többiek szerették, nem csak a játéka miatt, hanem azért is mert jó barát, jó ember volt."

Deáki István, aki az ETO FKC edzőjeként többször ült a kispadon a Veszprémi csapat elleni meccsen.

"Játszottunk a veszprémiek ellen többször, amikor Cosma is pályára lépett. Egy rendkívül ügyes,termetéhez, magasságához képest fürge srác volt. Helye lett volna a magyar válogatottban, bár erre -ha valóban ez volt az elképzelése a jövőjéről- három évet vánia kellett volna a szabályok szerint. Sokat tanult Mocsai Lajostól, vagy éppen Zdravko Zovkótól. Nagy játékos lett belőle Veszprémben, és sokkal többre vihette volna, ha nem történik meg a tragédia. Iszonyatos dolog ez, és remélem minél előbb az elkövetők nyomára akadnak. Sajnos megvan az esélye annak is, hogy soha sem derül ki az igazság, mert úgy hallottam, hogy legalább húszan voltak a támadók."

Keretes anyag: Gyászszünet Marian Cosma emlékére

A Magyar Kézilabda Szövetség mély megrendüléssel értesült a veszprémi tragédiáról. Sinka László főtitkár és Katona Sándor versenyigazgató a szövetség honlapján azt kérte az érintettektől, hogy a vasárnap hajnalban meggyilkolt játékos, Marian Cosma emlékére a vasárnapi összes kézilabda-mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődjön.Marian Cosmát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. A veszprémi kórház intenzív osztályán ápolják őket. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig koponyaalapi törést szenvedett.