2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Pigmeus mosdató cikk a cigány bodzabizniszről, meg a tények

Reklám


A nyilván nem izraeliták, hanem kongói pigmeusok által működtetett penzcentrum.hu* "bebizonyítja" nekünk, hogy a közismert, segílyes maffiahorda becsületes munkával szerezte villáját és luxusautóját, sőt, utóbbihoz elég egy évnyi bodzázás. Előbb a cikk, aztán a tények.
"Egyszerű, tisztességes emberek vagyunk, akik bodzagyűjtésből és vasazásból élnek" - nyilatkozta Sztojka Iván édesanyja. Annak jártunk utána, hogy mekkora jövedelemre lehet szert tenni a bodzatermesztésből! Számításaink szerint egy 36 hektáros termőterületen akár egy év alatt összejöhet egy X5-ös BMW-re!
(* a penzcentrum.hu, akárcsak a Zsindex és a Reakció, a balbib Nobilis tulajdona. Így nem meglepő a gátlástalan héber hazudozás és cigányfajvédelem)

A mezőgazdasági tanulmányok szerint a fekete bodza (sambucus nigra) termesztése verejtékes munkával az ágazatban megszokott átlagokat meghaladó jövedelmezőségű lehet. Termesztése elsősorban olyan gazdálkodóknak ajánlott, akik olyan - egyéb növény termesztése szempontjából életképtelen - földbirtokkal rendelkeznek, aminek egyébként nagy valószínűséggel az eladására kényszerülnének.

A bodza gyümölcsét sokféleképpen felhasználják, készíthető belőle dzsem, szörp, ivólé, bor, pálinka, gyümölcstea, de ásványvizek ízesítésére is használják. Terméséből színezék is nyerhető, fájából szerszámnyél készíthető, virágának jótékony hatásait a népi gyógyászat már évszázadokkal ezelőtt felismerte.

Hazánkban körülbelül 30 évvel ezelőtt jelentek meg az első ültetvények, azóta már a 2 ezer hektárt is meghaladta a mesterséges termőterület. A növény a természetben is megtalálható, de a vadon termett bodza gyümölcséért csak kétharmad annyit fizetik az átvevők, mint a gazdaságokban termesztett egészségesebb növényekért.A bodza termesztését hosszú előkészítő munka előzi meg, a növény négy év alatt fordul termőre. A telepítéssel és az ápolással kapcsolatos költségek nagysága 1,3 millió forintra tehető az első három évben. Az első termő években még alacsonyabb a hektáronkénti termésátlag, de később ez akár a 10-12 tonnát is elérheti.Az átlagos felvásárlási ár 80 forint körül mozog kilogrammonként, így egy hektár 800 ezer forint bevételt hozhat évente. A termőre fordult ültetvények árbevétel arányos jövedelmi mutatója megközelíti az 50 %-ot, ami azt jelenti, hogy minden befektetett egy forintunk 2 forint árbevételt eredményez. A befektetett munkaidő alapján 800 forint körüli órabérrel lehet számolni.Számítások szerint a bodzaültetvény a nyolcadik évben térül meg, ezután lehet csak jövedelemmel számolni. A bodza növényvédelem szempontjából kevésbé igényes, mint egyéb növénykultúrák, de háromévente a teljes területet trágyázni kell mű- és szerves anyagokkal kombinálva.
(penzcentrum.hu)
Kuruc.info: A kulcsmondat: “Számításaik szerint egy 36 hektáros termőterületen akár egy év alatt összejöhet egy X5-ös BMW-re.”  Óh, hát nem is értjük, miért nem termeszt mindenki hazánkban bodzát.

1.) Ez remek, de csak termesztett bodzára igaz és csak a nyolcadik évtől. Vadon termett bodzáért csak kétharmadát adják kilónként. A kérdés: volt Sztojkáéknak bodzaültetvényük? Vagy csak másokéra jártak szüretelni? No és, ha valaki tisztes, a földjén izzadó bodzatermesztő, az miért futtat  kurvákat, vonul fel karddal Siófokon, zsarol, fenyeget embereket és csukják le garázdaságért, testi sértésért, és hogyan ér rá minderre a  nehéz mezőgazdasági munka mellett?  Merthogy Ivánka korábban is ült, nem csak Prikkel-ügyben (amit a korrupt ÁVH persze végül nem tudott rábizonyítani). Arról még nem is szóltunk, hogy az élősdi cigányok gyakorlatilag 100%-a még egy szem krumpli elvetésére sem hajlandó vidéken, helyette azt is lopja.

Mint tudjuk, az iskolázatlan Sztojka, ahogy fajtája 95%-a, segílyes. Ha valakinek 36 hektár földje van, nem hiszem, hogy jogosult lenne akármilyen segélyre. És a másik kérdés: Honnan van  az állítólag szerény, becsületes füsti családnak 36 hektárnyi földje? Örökölte a földbirtokos nagypapától? Vette állami segélyből?

2.) A fenti levezetés az ÁFÁ-t, az SZJA-t , a TB-járulékokat, helyi adót, stb. nem vette figyelembe; azokat a Pénzcentrum "elfelejtette" befizetni a bevétel után. Szóval lenne az 100-120 hektár is (a 8. évtől persze), ha valaki becsületesen leadózza...
Esetleg a maszek BMW X5-öt az adózatlan bruttó céges bevételből szokás venni?   Hogy is van ez? Miért mosogatja a Pénzcentrum a bűnözőket?
3. Várjuk az APEH-vizsgálat eredményét, bár kétkedve, miután az orkhordának többek közt ávósok egész sora van a zsebében.
A.S.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready