Népes csürhe ünnepelte a Raffael-klán egy tagjának születésnapját, amikor pár autó – köztük egy szerb rendszámú Audi – érkezett a helyszínre, és megtámadták szegény "bodzásokat" - hazudták. Felvételek bizonyítják az ellenkezőjét. Hét füstöst vettek őrizetbe, kommandósok ütöttek rajta az orkvajdán. Értesülésünket két tv alábbi tudósítása is megerősítette. Hol a Magyar Gárda?
Egy éppen a környéken forgató televíziós stáb felvételeiből sikerült a rendőrségnek rekonstruálnia a szombat esti enyingi csoportos garázdaság eseményeit. A benzinkúton tartózkodó 15-20 (más infók szerint 40-50) fős felfegyverzett cigány maffiabanda üvegeket, köveket kezdett dobálni a töltőállomásra érkező gépkocsik, köztük egy sötét színű, szerb rendszámú Audi felé. Az autókban összesen milliós nagyságrendű kár keletkezett.

Eddig hét "bodzaszedőt" állítottak elő, velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg a büntetőeljárás. Az üggyel kapcsolatban további réti négerek előállítása várható, az ÁVH állítólag kivételesen megszállta a környéket. (Helyi olvasónk szerint: "ismét kivonultak a rendőrök kb. 30-40 autóval a benzinkútra, ebben a percben is ott várakoznak. Valamire mintha várnának, gondolom tartanak attól, mint ahogy itt Enyingen hiresztelik, hogy idejönnek a gárdisták a szurkolók, vagy a szerbek.")
HírTV és tv2 tudósítás alább. Ezekből kiderült, hogy a benzinkútnál ott voltak azok is, akik részt vettek Cozma megölésében, de az ÁVH futni hagyta őket, illetve, hogy álarcos kommandósok ütöttek rajta az enyingi orkvajda házán. Nos, ilyen rendőri erődemonstráció nem jellemző a cigányterrorizmus sújtotta környékeken, és állandóan szükség volna rá, ugyanakkor sajnos szinte biztos, hogy a fakabátok azért maradnak Enyingen, hogy a hordát védelmezzék szerbek, vagy magyar hazafiak érthető bosszújától, ahelyett, hogy a több száz kolompármaffiózót egytől-egyig bevinnék. Kérdésünk: hol van a Magyar Gárda??
 
 
Szombaton 19 óra 30 perckor érkezett a jelzés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, miszerint Enyingen, a benzinkúton egy 15-20 főből álló "társaságot" (ezek a retkek - a szerk.) ismeretlen személyek megtámadtak – olvasható a rendőrség vasárnap délutáni közleményében. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy szombat este körülbelül hat-hét gépkocsival érkezett egy társaság az enyingi töltőállomásra - a kútnál tartózkodók erre lettek figyelmesek. Elmondásuk szerint az ismeretlenek támadólag léptek fel velük szemben, ezért ők védekezni kezdtek – tájékoztat a kommüniké.
A felvételek cáfolják
A történteket rögzítette egy televíziós stáb, akik mással kapcsolatban éppen forgatni voltak a Fejér megyei településen. Az általuk rögzített felvételeket a Fejér megyei nyomozók lefoglalták, mely alapján azonban kiderült, hogy a benzinkúton tartózkodó társaságot senki nem támadta meg. Az ott tartózkodó személyek  (a cigányhorda) azonban a benzinkút shopjából különböző italokat kezdtek el az oda érkező gépkocsik felé dobálni. Az autóban tartózkodó személyek azonban ekkor menekülőre fogták, és távoztak a helyszínről.
Hét előállított
Személyi sérülés nem történt, de arról egyelőre nem tud a rendőrség, hogy a gépkocsik rongálódtak-e a bűncselekmény során, mert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a sértettek ez idáig nem jelentkeztek. A lefoglalt felvételek alapján a fejér megyei nyomozóknak sikerült rekonstruálni az eseményeket, és beazonosítani az elkövetőket. Eddig hét cigányt állítottak elő. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg a büntetőeljárás. Jelenleg mindegyikük bűnügyi őrizetben van. Az üggyel kapcsolatban további személyek előállítása várható.
Szerb Audi a benzinkútnál
Fejér Megyei Hírlap úgy tudja: szombaton este az enyingi benzinkútnál egy 20-30 fős társaság ünnepelte egyikük (állítólag a Raffael-család egyik tagjának) születésnapját, amikor néhány autó – köztük a Kuruc.info értesülsée szerint egy szerb rendszámú Audi – érkezett a helyszínre. Ekkor különféle tárgyakkal (üvegekkel, kövekkel - a szerk.) kezdték dobálni a kocsikat. A benzinkutas ekkor értesítette a rendőrséget, a kútnál ezt követően vették őrizetbe a hét személyt (cigányt - a szerk.).
(Kuruc.info - MNO, fmh.hu nyomán)
Korábban írtuk: Megszállták Enyinget a kommandósok? A rendőrség nem válaszol
Nem volt hajlandó kérdéseinkre válaszolni az enyingi csoportos garázdasággal kapcsolatban a Fejér megyei rendőrség sajtóügyeletese. Mint közölte, kiadnak egy közleményt, azon túl nincs mondanivalója.
Mint arról beszámoltunk, csoportos garázdaság történt az egyik enyingi benzinkútnál szombaton este, hét embert őrizetbe vettek, további előállítások várhatók. Ismert, a veszprémi gyilkosság elkövetését is az enyingi „cigánymaffia” számlájára írják, korábbi hírek szerint éppen az enyingi benzinkút volt ennek a társaságnak is a gyülekezőhelye.
Egyik olvasónk szerint egyébként „az egész várost elfoglalták a kommandósok és a rendőrök”, akik „...mindenkit igazoltatnak az utcán, és rengetegen vannak!”.
Szerettük volna megtudni az illetékes rendőri szervektől, igazak-e az olvasónk által leírtak, valamint azt is, hogy a szombat esti garázda csoportnak van-e köze ahhoz a társasághoz, amelyik a múlt héten az egyik veszprémi sörözöben „balhét” provokált, majd több kézilabdást megszúrkáltak, megvertek. Mint ismert, az egyik veszprémi sportoló, a román Marian Cozma bele is halt sebesüléseibe.
Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei rendőrség sajtóügyeletese azonban nem volt hajlandó kérdéseinkre válaszolni. Mint mondta, kiadnak egy közleményt az ügyről (még nem érkezett meg), ezen túl nincs mondanivalójuk. Arra a felvetésünkre, hogy esetleg más információkra is szükségünk lehet, mint amit a majdani közlemény tartalmazni fog, azt felelte: semmi másra nem felelnek.
(MNO)
"Népes csoport" randalírozott az enyingi benzinkútnál
Csoportos garázdaság történt az egyik enyingi benzinkútnál, hét embert őrizetbe vettek, további előállítások várhatók - közölte vasárnap a rendőrség.
A szombat este történt bűncselekményben senki nem sérült meg - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A csoportos garázdasággal kapcsolatos részletekről nem tájékoztatott Németh-Kész Mónika rendőr százados. Az MTI nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a benzinkútnál egy népes csoport tört-zúzott, dobálózott. Nahát-nahát...
(MTI)