A Blikk információi szerint az Ausztriában elfogott Németh Győző kötött bele Marian Cozmába a veszprémi diszkóban, viszont nem ő a felelős a haláláért - legalábbis ez derül ki a kigyúrt cigány vallomásából.
Az MKB Veszprém kézilabdázói - köztük a később meggyilkolt román légiós, Marian Cozma - február 8-án felszabadultan énekeltek és táncoltak a Patrióta diszkóban. Ünneplés közben vesztükre többször meglökték Németh Győzőt és barátait - próbál hárítani vallomásában a gyanúsított, amelyből a Blikk közölt részleteket Fejbe rúgtam Sesumot című keddi cikkében. Saját bevallása szerint Németh a lökdösődést megelégelve hatalmasat lökött Cozmán.
"Amikor kirobbant a verekedés védencem és a kézilabdázó között, rögtön a földre kerültek, ahol Cozma kerekedett felül. Ekkor valaki többször egy székkel ütötte meg a hatalmas termetű sportolót, amitől ő a földre esett" - közölte Németh ügyvédje, Mester Csaba. Szerinte Cozma első sebeit annak az üvegnek a szilánkjai okozták, amelyet valaki a gyanúsított Raffael Sándor fejéhez vágott.
Tanúk állítása szerint az utcán négyen fogták közre Cozmát, hátulról vesén szúrták, majd Raffael a szívébe szúrta a kést. Zsarko Sesum, a csapattárs a földre rogyó Cozma fölé hajolt, hogy segítsen, ekkor rúgta őt arcon Németh Győző. Ivan Pesic eközben Raffaellel került szembe, aki a tanúk szerint őt is megszúrta.
Mester Csaba így idézte fel Németh vallomását: "Védencem az utcára lépve látta, hogy valaki egy fekvő férfi fölé hajol. Azt hitte, hogy a társaságából valaki segítségre szorul, ezért odaszaladt, és fejbe rúgta a földön fekvő felett guggoló férfit".
(Blikk - Hírszerző nyomán)