Megyejáró „bevásárlókörútja” utolsó állomáshelyén, Szeghalmon egy szupermarketben bukott le egy Püspökladányból érkezett tolvajbanda.

A Sárrét fővárosában a Lidl-áruházban egyebek mellett több kiló kávét lopott el a négy harmincas évei elején járó asszonyság, amikor egy szolgálaton kívüli biztonsági őr lefülelte őket s értesítette a rendőrséget.

K. Csabáné, K. Gáborné, B. Attiláné és R.-né F. Izabella egy szürke Volkswagennel érkezett a megyébe, s szoknyáik alatt sokzsebes, speciálisan kialakított lopókötények lapultak. Elszámoltatásuk során a rendőrök is megdöbbentek, hiszen a gépjárműből mintegy 180 vadonatúj női, illetve férfi alsónemű, rengeteg zokni és több tucat melltartó került elő, melyek eredetét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A kocsiban babasampon, tusfürdő, fűszerpaprika, különféle ételízesítők, csokoládék és mintegy 15 kilogramm kávé, több mint 5 kiló sonka, szalonna és sajt is lapult. Utóbb kiderült: Békéscsabán és a megye több településén is megfordultak. Ellenük a szeghalmi rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt indított eljárást.

(beol)

Kuruc.info: azok a cigányszoknyák… mindenhol, minden egyes cigányfertőzött államban a bolti lopások egyik legfontosabb kelléke. Például Finnországban, ahol igencsak hasonló esetek történtek-történnek (bővebb infó ITT).