Egész egyszerűen hihetetlen, milyen kettős mérce van Magyarországon. Miközben sorra engedik ki a liszkai gyilkosokat és rétestésztaként nyújtják a bírósági tárgyalásukat, a gyilkos Kozák Rajmundkát háziőrizetbe engedik (ahonnan aztán még bokszmeccsekre is járhat), gyakorlatilag (felfüggesztettet kaptak) futni hagyják a szegedi, a rendőrségnek is hazudó, bűnbánatot nem tanusító, valamint gyilkosságot beígérő óvónő-verőket, rekordidő (alig több, mint egy év) alatt lezavarták a barcsi cigánypofozók perét – akiket ráadásul egész idő alatt rács mögött (előzetesben) tartottak.

A fajvédők tort ülhetnek: az ügyet nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettére minősítették át. Ennek megfelőlen a büntetési tételek is megváltoztak: az első fokú vádlott egy év, hat hónapot kapott négy évre felfüggesztve. A másodrendű vádlott két év, két hónap, a harmadrendű két év, hat hónap, a negyedrendű egy év, hat hónap letöltendő fogházbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlottat egy év börtönre ítélték, de őt három évre próbaidőre bocsátották. Tetszik látni? Hárman letöltendőt (!!!) kaptak (és nem is keveset: a legkisebb büntetés is másfél év), és a másik kettő büntetését is viszonylag hosszú időre (három, ill. négy évre) függesztették csak fel. Azért, mert felpofoztak egy cigányt. Aminek az előzményeit nem nehéz elképzelni – ha mondjuk ugyanaz történt, mint a nevezetes, a roma "értelmiségiek" (mint pl. a Hírszerző díszcigánya, Balogh Artúr) szerint "pedofil" szlovákiai cigánypurdé-befenyítés, akkor nem csoda, hogy felpofozták a luvnyát a srácok.

Igen, ugyanaz történt, mint a pátkai polgárőrök ügyében, akiket szintén azon nyomban, koholt, ill. nevetséges "bizonyítékok" alapján előzetesbe vágtak, és nekik is alsó hangon "befigyel" a két év letöltendő. Miközben, még egyszer, az igazságszolgáltatás, finoman szólva, nem töri össze magát, hogy a bűnözőcigányokra legalább olyan keménységű ítéleteket rójanak ki, mint a magyarokra. Mikor lesz már vége a kettős mércének?!

Az eredeti cikk következik:

Romaverés: súlyosbították az ítéletet a barcsi fiatalok perében

Pécs: Pénteken ítéletet hirdettek másodfokon annak az öt barcsi fiatalnak a perében, akik 2007 januárjában, Szigetváron két roma származású nőre támadtak.

Mint ismeretes egy roma származású asszonyt, és leányát egy szigetvári parkban támadták meg a fiatalok. Az édesanya könnyebben megsérült, lányának sikerült elmenekülni.

A mai tárgyaláson megváltoztatták az ügy minősítését. Első fokon garázdaság miatt ítélték el a fiatalokat, ezt most nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettére minősítették át.
A Néphazugság szerint a pécsi városi bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a fiatalemberek etnikai bűncselekményt követtek el, így első fokon garázdaságért és súlyos testi sértés kísérletéért 8-15 hónap büntetést róttak az öt vádlottra.

Fellebbezés folytán az ügy a megyei bíróságra került, s ott pénteken hirdettek jogerős ítéletet. A másodfokú bíróság bizonyítottnak látta az etnikai bűncselekményt. Ezt a vádlottak rendőrségi vallomására, valamint arra építette, hogy a náluk tartott házkutatások során rasszista beállítódásra valló tárgyak kerültek elő. Ezek vélhetően magyar zászlót, nemzeti címert, esetleg egy Petőfi-kötetet jelenthetnek.
Ennek következtében a fiatalok büntetése súlyosbodott: az első fokú vádlott egy év, hat hónapot kapott négy évre felfüggesztve. A másodrendű vádlott két év, két hónap, a harmadrendű két év, hat hónap, a negyedrendű egy év, hat hónap letöltendő fogházbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlottat egy év börtönre ítélték, de őt három évre próbaidőre bocsátották. Az ítélet jogerős."

(BAMA, nol.hu nyomán)
Kuruc.info - A.S.
Frissítés (ápr. 11. 22.01): a fiúk ismerője, a helyi “hopehope” (valamint az ítélethirdetésen szintén jelen levő, szintúgy megbízható és szavahihető “harras”), elárult pár érdekességet a tárgyalással kapcsolatban (is). Mondanivalójukat összeszerkesztve, eredeti tartalmukat nem módosítva adjuk közre:

Ha csak a városon belül (Barcs) vesszük a büntetéseket, amikor öt roma srác egy magyar testvérpárt az intenzív osztályra rugdosott - az egyiknek úgy összetörték az arcát, hogy platina van benne -, a legsúlyosabb büntetés 18 hónap volt 3 évre felfüggesztve. (Kuruc.info: plusz infóért lásd EZT). Ennyit a kettős mércéről.

A sértett roma nő azt mondta a tárgyaláson: "Nincs nekem semmi bajom, én nem akartam, hogy ezek a gyerekek ennyi ideig börtönbe legyenek. Nagyon sötét volt a parkban, nem láthatták, hogy roma vagyok. Nem ismertük egymást az eset előtt." Gyengébbek kedvéért: tényleg csak pár pofon csattant el, és semmiféle komolyabb sérülést nem szenvedett el az áldozat. Ő talán csak tudja, hogy mi a baja, ill. hogy mi történt…

Ha a most vérontást követelő, az ítéletnek örvendő emberek szerint az a gyakorlat igazságos, hogy a magyart egy pofonért is börtönbe zárják, a roma meg nyugodtan verheti a magyart, akkor csak gratulálni tudok. Örüljenek, mennek börtönbe a "romaverők"! Soha ne legyen nagyobb örömük.

Végül pár gondolat arról, hogy mi is történt a tárgyaláson. A bírói tanács már előre döntött. Kb. 15 perc szünet volt. Amikor megkezdődött az ítélethirdetés, a bíró kb. 20 oldalt olvasott fel. Ne akarja nekem senki bemesélni, hogy 15 perc alatt irta azt a 20 oldalt. Ennek az ügynek megvolt a forgatókönyve már az első perctől kezdve. Előrántott egy papírcsomagot, mintha a Tanú előadásán lettem volna.

Most lehet, hogy olyan extra képességekkel rendelkezik a bíró, hogy megbeszélik az ítéletet, úgy hogy igazságos legyen, és még le is jegyzeteli a 20 oldalt nagyjából 15-20 perc alatt. Én nem tudhatom. Én csupán ezt gondolom.

Ha garázdaság és könnyű testi sértés miatt szálltak ki a rendőrök az fiatalkorú gyanúsítottért, miért mentek két mikrobusszal és tíz kommandóssal? Hol vonulnak ki igy egy garázda romáért?

Bizonyíték ellenük édeskevés: a rendőrségen tett, ügyvéd jelenléte nélküli(!) vallomás. Nincs tárgyi bizonyítékuk. Biztos pont abban a percben lettek “rasszisták”. Itt ügyet akartak csinálni és csináltak is.