A néphazugságos Tóth Ákos már jópárszor (legutolsó cikk, hivatkozásokkal a régebbiekre, ITT) meglepett bennünket keményvonalas, fajvédő cikkekkel.

Legújabb írásában folytatja szegínromákok mosdatását és a hazudozást. Az anyagban azonban van egy-két csemege is: kiderül belőle, hogy Tóth szerint kivétel nélkül minden egyes cigányvezető alkalmatlan. Kolompárnak is nekitámad a nevezetes “diákcsíny”-kijelentése kapcsán. Hoppá! Következzék az eredeti cikk, kommentárjainkkal.

Az utóbbi tíz évben 120 milliárd forint ment el romaprogramokra, amelyek szakemberek szerint jórészt hatástalannak bizonyultak. Ez első hallásra tengernyi összeg, de másfelől tekintve azt látjuk, hogy egy cigány emberre havonta legfeljebb kétezer forint jut belőle.


Nem olyan sok a családi pótlékra szánt évi négyszázmilliárd forinthoz képest sem, amelynek java része nem szegény emberekhez kerül, hiszen a pótlék alanyi jogon jár. Minden viszonylagos.

Kuruc.info: nem is a 120 milliárd miatt nyafizunk, de még csak nem is csupán a családi pótlék miatt. Aminek egyre nagyobb részét kapják a cigányok – ne feledjük, a 8 éven aluli népességen belüli részarányuk már, egyes, még csak véletlenül sem rászístáfászístá becslések, statisztikák szerint, 50%, miközben kizárólag az óvodáskorúak esetében ezt 36%-ra tették. Ráadásul a túlnyomó többségben nemcigány egygyerekesektől épp most akarják elvenni ezt a támogatást. A családi pótlék mellett ezerfajta, gyakorlatilag csak cigányoknak adott / járó segílyke, ill. támogatásforma (pl. étkezés, tankönyvek, rezsi átvállalása stb.) van, amit, a cigányoknak, családonként ingyen, jópár évenként adott ingatlanokkal (ennyi idő alatt ui. teljesen lelakják a házaikat, lakásaikat - legújabb sztori ITT) megspékelve azért sokkal magasabb összeg jön ki. És akkor még nem is beszéltünk a kormosok károkozásának felszámolásáról, ami szintén száz-, ha nem ezermilliárdos nagyságrendű évente (lásd mondjuk a kispesti kábellopás százmilliós károkozását – és ez csak egy a sokból). Igen, mokkáink évenként több ezermilliárdba kerülnek. És ebben nincsenek benne a tönkretett, ellehetetlenített gádzsó százezrek? milliók? megkeserített, megnyomorított élete, a tönkretett (jövőbeli) egzisztenciák, az iskolai “integráció” miatt finoman szólva hátrányba szorulú gyerekek tanulási lehetőségei, amit nem lehet pénzben kifejezni.

Vajon mire kellett volna költeni ezt a pénzt? A célok - a gettók fölszámolása, az oktatási integráció elősegítése, és folytathatnánk a sort -, előremutatnak, és valószínűleg nem az összeg nagyságán múlott, hogy ott tartunk, ahol: sehol. A gettók megvannak, az oktatási integráció csak a szavak szintjén él, a cigányok nagy többsége mélynyomorban. Kiemelkedni csak az tud, aki a hihetetlennél is hihetetlenebb akaraterővel csak azért is iskolába, egyetemre járt.

Ez csak nagyon keveseknek sikerült azok közül, akik a cigánysorról jönnek. És nekik is meg kellett küzdeniük az ellenállással, ami a sikerességüket akadályozza. És épp itt a bökkenő a romapénzekkel is: a 120 milliárd forint nem azért nem hasznos, mert elfolyt, mint ahogy azt sokan oly előszeretettel állítják, hanem inkább azért, mert a közeg nem engedi hasznosulni. Az oktatás integrációjának jogi környezete úgy-ahogy összeállt, azonban minden jogszabály megbicsaklik az iskolákon. A telepfelszámolási program sem annak irányítóin és szervezőin múlik, sokkal inkább az érintett települések polgármesterein. Mert csökkennének az újraválasztási esélyeik, ha a cigányok a faluba költöznének.

Kuruc.info: "Mert csökkennének az újraválasztási esélyeik, ha a cigányok a faluba költöznének"? Pofátlan hazugság. Lásd: Tarnabod. De sokan azt is rebesgetik (ez nem tudjuk, mennyire igaz), hogy Budaörs SZDSZ-es polgármestere szintén emiatt telepít be cigányokat, mert tudja, azok aztán garantáltan rá fognak szavazni.

Azok a kevesek, akik valóban tesznek a cigányság elfogadásáért, magányosan, csendben küzdenek. Így a kisebbségi ombudsman, Kállai Ernő, aki nagy reményekkel vágott neki, és egyre elkeseredettebben beszél, így a szociális tárca szakembere, Ürmös Andor, aki a maga szívós módján tesz az esélyegyenlőségért, és vannak még páran, akik nem hangoskodnak, csak teszik a dolgukat.

De nem ők a minta. Sokkal inkább azok, akik valamikor ebben a zűrzavaros közegben kiválasztódtak, mert a politika képviselőivel úgy találták, egymás hasznára lehetnek, kölcsönös szavazaterőt biztosíthatnak. Így lett a cigányságnak Farkas Flóriánja, aki minden romák elleni támadásnál csak a kormány felelősségét harsogja, és süketen-vakon ül azokban a parlamenti padsorokban, ahol társai Bayer Zsolttal együtt ünnepelnek, így lett Teleki Lászlója, aki a hangját föl nem emeli annak hallatán, hogy párttársai természetbeni juttatásként akarják kifizetni a családi pótlékot a romáknak, és így lett Kolompár Orbánja, akit nemcsak százmilliós csalással gyanúsítanak, de a szavak értelmével is visszaél: gyerekcsínyről beszél egy kiskunlacházi kislány durva megtámadása kapcsán. Hadd lobogjon az a láng a polgármester cigányellenes kirohanásai miatt már épp eléggé izzó parázs fölött. Ők képviselik ma a cigányságot a politikában, ők adnak mintát, ha úgy tetszik. És ennek már semmi köze a milliárdokhoz. Szükség volna az értelmes beszédre, és ha a cigányság tenni akar magáért, akkor az első lépés annak fölismerése lenne, hogy ezekkel az emberekkel ez nem fog sikerülni.

Kuruc.info: 1.) "a hangját föl nem emeli annak hallatán, hogy párttársai természetbeni juttatásként akarják kifizetni a családi pótlékot a romáknak". Mi a gond a természetbeni juttatással, Tóth úr? Miért lehet azt Angliában és egy sor egyéb nyugati országban alkalmazni? És miért nem lehet nálunk, Tóth úr? Miért kell kötelezően kézpénzt adni a cigányoknak, miért nem jó mondjuk a meleg ebéd, amit nem tud eladni, “csak” belapátolni? Példának okáért, a piricsei gyereket megmentette volna az éhhaláltól az, ha az egész család minden nap elmegy a helyi iskola / művház / polgármesteri hivatal ebédlőjébe, és ott megebédel (megvacsorázik / reggelizik) az ingyenmenzán? Igen, mert az eredetileg gyereknevelésre, -étkeztetésre kapott pénzt a “családfő” nem tudta volna elinni, elgépezni! Miért kezd el papolni kivétel nélkül minden egyes cigányfajvédő (lásd pl. EZT) arról, hogy a jegyrendszer stb. sérti szegínromákok "emberi méltóságát"? Miért nem téma ez pl. Angliában, ott miért fogadja el mindenki a sokkal-sokkal szigorúbb és keményen szankcionált rendszert?

(Kapcsolódó cikk pl.:
NOL: Piára, játékgépre költik a cigányok a tanévkezdési támogatást; Újabb konkrétumok a cigánysegílyke nagyságáról stb.)

2.) Telekit hagyjuk. Aki a pécsi (cigányok által elkövetett) gyilkosság kapcsán azt nyilatkozza, reméli, hogy rasszista elkövetőket találnak (azaz: hogy még jobban erősítse a “itten báncsák szegínromákokat a gonoszrászístámagyarok!” képet), az jobb, ha nem pofázik.

3.)
“így lett Kolompár Orbánja, akit nemcsak százmilliós csalással gyanúsítanak, de a szavak értelmével is visszaél: gyerekcsínyről beszél egy kiskunlacházi kislány durva megtámadása kapcsán” – hoppá! Miket nem ír Tóth úr. Ez eddig az egyetlen, általa leírt mondat, ami igaz és korrekt. A folytatása, “Hadd lobogjon az a láng a polgármester cigányellenes kirohanásai miatt már épp eléggé izzó parázs fölött”, meg csak a szokott cigányvédő uszítás. Ugyan, Tóth úr, idézzen már Répástól egyetlen egy alaptalan “cigányellenes kirohanást”! De nem ám olyanokat, amelyeknek ne lett volna okuk…
Kuruc.info - A.S.