Kommandósok jelentek meg az éjszakai illetve a ma reggeli órákban Szarvas több pontján – kaptuk az információt egy olvasónktól. Úgy tudjuk, elsősorban helyi romákkal szemben intézkedtek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Szarvason és környékén igen gyakori, hogy „élelmes” emberek elesetteket, szenvedélybetegeket vagy gyenge értelmi képességekkel rendelkezőket gyakorlatilag szolgasorban tartanak. A köznyelvben csak csicskának nevezett emberektől elveszik irataikat, pénzüket, s nem ritkán fizikailag is megfélemlítik őket.

Információink szerint – melyeket még nem erősített meg hivatalosan senki – a rendőrség szerda hajnali, reggeli akciója a csicskatartás felszámolására irányult. Úgy értesültünk, hogy elsősorban helyi, tehetősebb romák házaiban jártak rendőrök, és többeket elvittek a helyszínről. Olvasónk szerint mintegy harminc emberrel, köztük csicskákkal és tartóikkal szemben intézkedtek.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot is.
– Valóban volt a mai nap folyamán rendőri intézkedés Szarvas területén, ám azzal kapcsolatban részletekkel holnap tudunk szolgálni – mondta lapunknak Albert István sajtóreferens szerdán délután.
(BEOL)