2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Pénzes Heni három éve ment el örökre

Reklám

Szeged - A halott áldozatok védelmében is gyakorta felkérnek ügyvédet. A felgyújtott magyarcsanádi Pénzes Henrietta ügye lezárult, szüleiben a segítség ellenére sok még a kérdés. A makói hármas gyilkosságban megölt Siha Norbertnek még az ártatlansága is tisztázásra vár.
 

– Élünk. De nem tudom, belenyugodni lehet-e egyáltalán. A napokban lesz három éve, hogy Heni örökre elment itthonról. Fényképe nincs kitéve, de idehaza és a faluban minden rá emlékeztet. Nap mint nap találkozom a barátaival, osztálytársaival – meséli Pénzes Sándorné, miért árulják magyarcsanádi házukat. 18 éves lányukat 2006. július 20-án hajnalban elhurcolták, megkötözték, felgyújtották. Sérüléseibe három hétre rá belehalt. Rá gondolva most is a könnyekkel küzdenek a szülők.

Sok számukra a tisztázatlan kérdés a tragédiával kapcsolatban. Hiába zárta le az ügyet a bíróság 2007 novemberében, hiába ítélte a Muki becenevű Kurai Andrást 15 évre. Nem hiszik Pénzes Henrietta szülei például azt, hogy a 15 éves makói fiú egyedül követte volna el a szörnyű tettet. A bolti eladó édesanya azóta kérdezősködik, de őt is rendszeresen keresik fel szóbeszéddel. Ezért reméli, hogy könnyebb lesz, ha más városba költöznek.

Pénzes Henrietta szülei. A Fehér Gyűrű egyesületre bízták meggyilkolt lányuk képviseletét. Fotó: Segesvári Csaba


Az asztalos édesapa, Pénzes Sándor hozzáteszi: kaptak pénzt az első időkben az áldozatsegítő Fehér Gyűrű egyesülettől, az államtól és a munkatársaitól. A civilszervezet vállalta, hogy leszereli a Henriettára és a családra rohanó sajtót is, de úgy érezték, nem tudott megbirkózni a feladattal. Emiatt nem is nyilatkoznak azóta senkinek, csak lapunknak. A szervezet rendelt ki egy a lányukat képviselő ügyvédet, aki a jogerős ítéletig figyelemmel kísérte a nyomozást, és észrevételt tett a bírósági tárgyalásokon. Ennek ellenére Henrietta szülei úgy vélik, nem tudnak eleget.

A makói hármas gyilkossággal kapcsolatos, most is zajló nyomozás és bírósági tárgyalás során az egyik áldozatot, a 26 évesen elhunyt makói Siha Norbertet a szegedi Krajkó Zoltán ügyvéd képviseli. Az első ítélet ősszel várható. Akkor kért ügyvédet fiának a Makón köztiszteletben álló orvos, Siha István és felesége, amikor a tavaly májusban elkövetett gyilkosságról P. József a sokadik vallomásában Norbertet is megvádolta. A 27 éves férfi akkor azt mondta, hogy egykori barátja, Norbert öngyilkosságában segédkezett, miután az leszúrta egykori barátnőjét, a 21 éves Boros Noémit és a lány 78 éves nagymamáját, Szűcs Pálnét.

Helyettesít, tisztáz. A – hivatalosan elnevezéssel – sértetti képviselő szerepe a hármas gyilkosság tárgyalásánál: tisztázni Siha Norbert szerepét, vagyis hogy lehetett-e bűnrészes vagy felbujtó. A másik, hogy mivel a tragédia miatt megrendült a nyugdíjas szülők idegi és egészségi állapota, Norbert ügyvédje végig jelen van a tárgyaláson, és tájékoztatja őket. És tartja a kapcsolatot a sajtóval, így lapunkkal is.

Szakmai kihívás

– A szűk hely miatt nem férek el az ügyész mellett, amúgy hivatalosan ott ül a sértetti képviselő. Ezért látni a vádlott ügyvédje mellett. Megbízatásom az első jogerős ítéletig szól. Jogom van kérdéseket feltenni és indítványokat tenni. Nem dolgozom össze az ügyésszel, noha a vádirat nagy részével egyetértek, kivéve, hogy vitatom ügyfelem bűnrészességét – magyarázta Krajkó Zoltán, akit amúgy büntetőeljárásokban látni, többnyire védőügyvédként.
(Délmagyar)

Kuruc.info / A.S.: a Délmagyar híréből (természetesen) kimaradt, hogy az elkövető (mi más lenne…) cigány. Azt, jellemzően, délvidéki lapokból “kellett” megtudnunk [lásd EZT]. Igen, külföldön sokkal kevésbé tilos leírni egy bűnözőről, gyilkosról azt, hogy milyen származású. Ennyit arról, hogy ki is a náci, rászísta, meg hogy máshol Európában leírják-e a nálunk megírhatatlant.

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready