Tojással, kővel és sörösüveggel dobáltak meg autósokat az elmúlt napokban Miskolcon és Rudabányán. Az elkövetők közül ketten biztosan fiatalkorúak voltak. Senki sem sérült meg, de két jármű ablaka megrepedt, egy autó motorházteteje pedig behorpadt.

Egy miskolci fiú kővel dobott meg egy autóbuszt még vasárnap délután, pénteken pedig egy miskolci családi ház udvaráról érkező tojás repesztett szélvédőt. Mindkét elkövető fiatalkorú - mondta el Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden.

Hasonló eset történt a hétvégén Rudabányán is, ahol egy teli sörösüveg horpasztotta be egy autó motorháztetejét. A rendőrség még vizsgálja, ki dobta az üveget.

Egyik esetben sem sérült meg senki. Az elkövetők akár három év szabadságvesztéssel is büntethetők. Idén már 88, közlekedés biztonsága elleni bűntettben jártak el a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

(FH)
Kuruc.info: Hogy honnan tudjuk, cigányokról van szó? Nem csupán onnan, hogy a kődobálás tipikusan cigány nemzeti sport (további infó és hivatkozások ITT), hanem onnan is, hogy a hírt - nem említve azt meg, hogy nem csak az ECHO autóját támadták meg, hanem másokat is, több napon át, sörösüvegeken kívül kővel és mással is támadva – már lényegesen korábban közzé tette az ECHO TV, amit át is vettünk. Ők megírták, amit az FH “éltanuló antifasiszta” módjára elhallgatott: az elkövetők származását.