"Előfordult, hogy egy cigánygaleri komoly balhét okozott a szórakozóhelyeken. Amióta viszont a most fogva tartott rendészek voltak a két hely „urai”, az elhanyagolható atrocitásokat leszámítva rend volt a Perényi utcán – jegyezte meg. "
APEH-dolgozó ajánlotta őrnek a romagyilkosságok gyanúsítottjait
A radikális, hazafias nézeteket valló gyanúsítottak – nácik, hungaristák is vannak közöttük – ismerősei egyöntetűen elzárkóznak az újságírói kérdésektől.
A romagyilkosságok elkövetésével gyanúsított személyeket Budapestre szállították, és a Haon.hu értesülése szerint a bonyolult, szerteágazó ügyben nem a lakhely szerint illetékes, hanem a budapesti nyomozó hatóságok és igazságságszolgáltatási szervek járnak majd el.
Az elfogott férfiak alkalmi munkavállalóként, rendészeti feladatokat láttak el Debrecenben, két vendéglátóhelyen. A Naplónak Barabás Zoltán, a két szórakozóhely bérlője azt mondta: személyesen ugyan nem ismerte őket, de soha, semmiféle negatív visszajelzést nem kapott róluk, így meg se fordult a fejében, hogy megváljon tőlük.
A közismert debreceni vendéglátós úgy nyilatkozott, a gyanúsítottak már hosszabb ideje bedolgoztak a Perényi1-ben és a Karaoke Bárban, s egy olyan hölgy ajánlására kerültek oda, aki különféle zenei programokat szervezett a két szórakozóhelyen. Ezt a nőt, Ny. Évát szintén elfogták és előállították a rendőrök pénteken. Úgy tudjuk, egyáltalán nem gyanúsítják bűncselekménnyel, viszont tanúként már többször is meghallgatták a nyomozók a fővárosban.
A nő az APEH dolgozója, illetve a két vendéglátóhely számára szervez zenés programokat. A bűncselekmény-sorozat feltételezett elkövetőit már jó ideje ismerte, és maga ajánlotta őket a szórakozóhelyek vezetőjének figyelmébe.
A radikális, hazafias nézeteket valló gyanúsítottak – nácik, hungaristák is vannak közöttük – ismerősei, munkatársai egyöntetűen elzárkóznak az újságírói kérdésektől. Részben azért, mert összetartanak a bajban, részben pedig azért, mert még maguk sem ocsúdtak fel a történtekből. – Egyszerűen nem térek magamhoz, annyira megdöbbentett a dolog. Nagyon erős fiúkról van szó, akik társaságban sem titkolták szélsőséges nézeteiket.
- Ezzel együtt inkább csendes, semmint nagyhangú emberek. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy gyerekeket öltek volna – fogalmazott egy férfi, aki a pinceklubból ha felszínesen is, de évek óta ismerte őket. Hozzátette: a korábbi években, amíg a gyanúsítottak nem dolgoztak ott, előfordult, hogy egy cigánygaleri komoly balhét okozott a szórakozóhelyeken. Amióta viszont a most fogva tartott rendészek voltak a két hely „urai”, az elhanyagolható atrocitásokat leszámítva rend volt a Perényi utcán – jegyezte meg.
A rendőri akció egy szemtanúja azt mondta: az elfogott rendészek egyikének horogkeresztes tetoválása van, de egyébként is nyíltan vállalta korrekt világnézetét: jellegzetes ruházatából, pólói feliratából, bakancsából bárki észrevehette ezt. A gyanúsítottak közül ketten – K. István és K. Attila – testvérek.
(Haon.hu nyomán)