Az ATV alább közölt híradásából kiderül, hogy a természetesen ork rablók egyre agresszívebbek, idős áldozataikat összeverik, leütik.

Csupán a szokásos két megjegyzésünk van:

- Ezek szerint mégicsak nő a bűnözés, egyre inkább eldurvulnak a mokka bűnelkövetők? Vajon ki hazudik: a cigányellenes rasszizmussal igazán nem vádolható ATV (valamint ezer egyéb, sok esetben szintén balliberális forrás), vagy a kormány / Drazsé, amikor ennek az ellentettjét hazudja? (Kapcsolódó cikk ITT) Tekintve, hogy a sündőrség már annyiszor felsült cigányügyben, van egy tippünk. (Hadd utaljunk még az évtizedekre titkosított és egyébként is igencsak bűzlő kiskunlacházi Horák Nóri-ügyre, illetve a “cigányvadász”-témára, amelyről pár nappal ezelőtt megintcsak kiderült, hogy “furcsamód” titkolják az állítólagos legújabb bizonyítékokat is!)

- “Kedves” cigánybűnözők! Mi szükség van arra, hogy áldozataikat leüssék, megkötözzék? Mi az értelme az indokolatlan brutalitásnak? Miért nem értik meg, hogy áldozataik enélkül is odaadják értékeiket? Miért nincsenek tekintettel azok testi épségére, egészségére, életére? A fajvédőik úton-útfélen azt hangoztatják, hogy a roma kultúra lényege az idősek tisztelete. Vagy az csak az ork idősekére vonatkozik, a nemcigányokat nyugodtan meg lehet ölni, nyomorítani, az ő életük, egészségük mit sem ér? Miért van az, hogy fehér betörők esetén szökőéveként (sem) történik ilyen eset; kormosok esetében meg hetenként többször is?
A rendőrség új önvédelmi eszközöket mutatott be.
 
Heti rendszerességgel támadnak idős emberekre saját lakásukban Borsod megyében. A rablók egyre agresszívebbek: megverik, megkötözik áldozataikat, gyakran a szájukat is betömik. A szerencsétlenekre nemritkán csak napok múlva találnak rá.


- A vállamat és a fejemet ütötték meg, eltört az arccsontom – mondta az ATV Híradónak az az idős asszony, akire két maszkos rabló támadt rá otthonában. Egymillió forintját vitték el, a férjét is leütötték. A rablók megvannak, a pénz nem került elő. Az idős házaspár annyira megijedt a rablóktól, hogy elköltözött otthonról. - Hosszú időbe tellett, már több mint egy év eltelt, és csak most térek valamennyire magamhoz, mert nagyon megrázott a dolog – mondta Hidasné Sevcsik Ágnes.

A rendőrség elemzése szerint a bűnözők módszere szinte minden alkalommal ugyanaz: betörik az ajtót, elvágják a telefonzsinórt, az áramvezetéket, leütik az idős embereket. A pénzt pedig elviszik. Minden héten történik két-három hasonló eset Borsod megyében.

A rendőrség ezért önvédelmi eszközöket mutatott be az idős embereknek, amivel jelezhetnek, ha megtámadják őket.

Az ajtóék visító hanggal jelez, ha az ajtót benyomják, vagyis meggátolja, hogy a betörő nesztelenül, halkan juthasson be a lakásba.

A személyi riasztó pedig az utcán is használható: egy mozdulatra szintén visító hangot ad ki. Szerdán száz darab készüléket osztottak szét. Akinek most nem jutott, az 1300 forintért megrendelheti a gyártótól.
(ATV)