Bánfalvi Zorán újabb levele:
Tisztelt Morvai Krisztina!
A nagykátai rendőrkapitányságot ért cigánytámadással kapcsolatban információt kaptam arról, hogy Zajacz Ágnes, a kapitányság vezetője belső vizsgálatot indított, hogy melyik rendőr árulta el nekem a történteket, és felelősségre akarják vonni.
Jó lenne, ha a nemzeti hírportálok ezt az információt is megjelentetnék, mert a nagykátai vezetés, élükön Zajacz Ágnessel és Veres Ferenccel, ahelyett, hogy a támadás elkövetőit keresnék, saját beosztottjaik után kutakodnak.
Szégyen, ami ott zajlik.
Tisztelettel:
Bánfalvi Zorán
Korábban írtuk: Az alábbi levelet Morvai Krisztinának írta egy megfélemlített magyar.
Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot.
Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendőrt, aki előállította a cigánygyereket, meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány, Zajacz Ágnes, aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető, Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat.
Az őrjöngő cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrséghez, a Pest Megyei Főkapitánysághez könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben.
Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány, aki, mint mondtam, csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét.
Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem, aki 20 évig kollégám volt.
Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni.
Kérem, tegye lehetővé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!
Tisztelettel:
Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.