Tegnap már foglalkoztunk az új “uborkás” bácsival - most éppen Győrszemerén, immár az eddig viszonylag „tiszta” Észak-Nyugat-Magyarországon.

Hiába, a cigányok lassan egész Magyarországot megfertőzik, ellepik és felfalják, akárcsak a rák. Nem véletlen, hogy a finnek a cigányokat simán csak „az emberiség rákjának” nevezik… és azt se feledjük, hogy azt már a balliberálisok is elismerik, hogy – országos szinten! - a nyolc éven aluliak fele(!) cigány. A teljes tragédiát tényleg csak vasszigorral, puskatussal, Tent City-k és egyéb kényszermunkatáborok tucatjainak, ha nem százainak építésével és 1-2 százezer börtönférőhely létesítésével előzhetjük meg… Nem kell vacakolni, az EU előtt hajbókolni: lemásolni az amerikai példát (Tent City, ill. „azt eszed, amit megtermelsz"). Ha az EU szirénázik, akkor meg felajánlani nekik, hogy szíves örömest áttelepítjük hozzájuk az orkjainkat…

Az alább teljességében olvasható cikk (az eredetivel szemben) nevesíti az elkövetők származását, ráadásul a helyi polgármester szájából (aki nem fog alaptalanul, rászístán vádaskodni, mert könnyen az utcán találhatja magát, ha állításait nem tudja bizonyítani. Lásd még: Edelény polgármestere, Molnár Oszkár). Ugyanő elmondja azt is, hogy ezek a cigányok egyszerűen javíthatatlanok, nevelhetetlenek:

"Ezek a roma elkövetők a társadalomnak az a rétege, akik nem is akarnak megváltozni, akik nem is akarnak kitörni. Amit szoktak volt mondani, a paraszttól nem szégyen ellopni, a paraszttól el kell venni, mert van neki" - vélekedik a győrszemerei polgármester. Ő sem érti a hatóságok tehetetlenségét. A falu lakóit közül többen felajánlották már a segítségüket, volt, aki azt is elmondta, hol rejtegetik az elkövetők a lopott árut, a bűncselekmények száma azonban csak tovább nő. (Kuruc.info: vesd össze a kormány „folyamatosan csökken a bűnözés és lényegesen élhetőbb, biztonságosabb az ország, mint bármelyik nyugat-európai állam”-hazugságával...)
Az eredeti cikk:

Árammal védekezik a betörők ellen egy győrszemerei bolttulajdonos

Áramot vezetett a kerítésbe, és felfegyverkezve két hete az éjszakákat is az üzletben tölti egy győrszemerei férfi, hogy megvédje az élelmiszerboltját a fosztogatóktól.

Háromszor törtek be eddig hozzá, és mint mondja, azt is tudja, kik az elkövetők, s a 4-5 család terrorizálásától az egész falu retteg. A vállalkozó szerint kevés a rendőr, a járőröknek 22 község biztonságáért kell felelniük, így nem maradt más lehetősége, mint az önvédelem. A település polgármestere azt mondja, az elszaporodó bűncselekmények miatt rövidesen olyan állapotok állhatnak elő, mint nemrég Sajóbábonyban.

"Nekem kell itt aludni a boltba, már lehegesztettem a vasajtót, a másik oldalt teljesen belemezeltem, hogy ne tudják szétfeszíteni, megrongálni, tönkretenni. Riasztó lett felszerelve, most belevezettem az áramot, tudom, hogy 1-től 5 évig kaphatok érte, de már az sem érdekel" - mondta Neuschel Béla.

Nyár óta háromszor törtek be a győrszemerei élelmiszerboltba, Neuschel Béla kára eléri a 800 ezer forintot. Nem kenyérért, tejért jönnek az elkövetők, az alkoholt, a dohányt és az édességet lopják. A vállalkozó azt mondja, tudja is, kik fosztogatnak nála, a rendőrség mégis tehetetlen.   

Neuschel Béla vállalkozó, Győrszemere:

"Követeltem, hogy hozzanak rendőrkutyát. Az első esetben nem hoztak, a második esetben újra követeltem, és akkor is az volt a nyomozónak a válasza, hogy majd 6 nap múlva tudnak hozni. Hát az akkor már nem ér semmit. Mondtam neki, hogy ez olyan, mint az egészségügy, hogy már a rendőrkutyára is várólista van, vagy jelentsem be előre, hogy mikor fognak betörni?"   

"Ezek a roma elkövetők a társadalomnak az a rétege, akik nem is akarnak megváltozni, akik nem is akarnak kitörni. Amit szoktak volt mondani, a paraszttól nem szégyen ellopni, a paraszttól el kell venni, mert van neki" - vélekedik a győrszemerei polgármester. Ő sem érti a hatóságok tehetetlenségét. A falu lakóit közül többen felajánlották már a segítségüket, volt, aki azt is elmondta, hol rejtegetik az elkövetők a lopott árut, a bűncselekmények száma azonban csak tovább nő. 

Horváth Gyula polgármester, Győrszemere:

"Történt a település temetőjében kriptafeltörés, az idősek napközi otthonába törtek be, a hivatal udvaráról egy cégnek a munkagépéből kilopták az akkumulátort, rendszeresen magánházakhoz, idős emberekhez mennek be, akik magatehetetlenek és nem tudnak segíteni magukon, nem tudják megakadályozni ezeket, a falopások pedig szinte mindennaposak."

A községben attól tartanak, előbb-utóbb erőszakos események történhetnek, ha a rendőrség nem lép fel határozottan az elkövetőkkel szemben.  

(NyugatHír)