A miháldi események (legutolsó tudósításunk ITT) kapcsán a HírTV új információkat is tartalmazó cikke következik:
Népes család tartja rettegésben a zalai falu lakóit

Rettegésben élnek a Zala megyei Miháld lakói. Állításuk szerint az egyik népesebb helyi család rendszeresen fenyegeti őket, de a lopások száma is megnőtt a faluban. Legutóbb a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárából tűnt el a felszerelés, csaknem 400 ezer forint értékben. A falu lakói megelégelték a fosztogatásokat és a fenyegetéseket, ezért utcára vonultak. A békés demonstráció azonban majdnem atrocitásba fulladt.

Fenyegetésekkel tartja félelemben a miháldi lakosokat az egyik roma család. Emellett a lopások is megszaporodtak a faluban. Legutóbb a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak pályázati támogatásából vásárolt eszközeit vitték el. A falu lakóinál ezzel az esettel betelt a pohár. Kedd este egy csendes sétával próbálták demonstrálni felháborodottságukat és összetartásukat. A csaknem 50 ember azonban a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének házánál hangos szóváltásba keveredett.

„Amikor visszaértünk egy bizonyos családnak a háza elé, a következő megszólítás ért bennünket: piszkos, mocskos, büdös parasztok, hogyan képzelitek azt, hogy tisztességes cigány családok háza előtt föl mertek vonulni” – mondta el a hírTV-nek Papp Jenő.

Az emberek azt mondják: a falu polgármesterének kellene rendet teremtenie, azonban ő szerintük nem tesz semmit. A település első embere másképp látja a helyzetet. Mándó Tibor úgy fogalmazott: „többször is egyeztettünk azokkal a családokkal, akikkel problémát észleltünk, és bizonyos ideig azok a problémák akkor meg voltak oldva”.

Az incidenst követően többen is feljelentést tettek a rendőrségen. A hírTV stábja próbálta megkeresni a kisebbségi önkormányzat elnökét, valamint családja többi tagját, azonban ők nem kívántak kamera elé állni. A szilveszterkor eltulajdonított életmentő eszközöket a település tűzoltói időközben visszakapták. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lopás gyanúsítottjai szabadlábon védekezhetnek.

(hírTV)