Az áldozatot és a cigányt ismerő olvasónk újabb információkkal jelentkezett, levelét alább közöljük.
Tisztelt Kuruc.info!
Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket a brutális berettyóújfalui gyilkosság kimaradt részleteiről. Kötelességemnek érzem, hiszen személyesen ismertem Dr. Nyírő Lászlót és ork feleségét is.
 A hírekben sajnálatos úgy van beállítva a dolog, hogy szerelemféltésből ölt a cigány, bár ez részben igaz is, hisz Lacinak volt egy kibontakozóban lévő kapcsolata, azonban a némbernek már több, mint 2 éve volt bizonyíthatóan szexuális kapcsolata legalább 2 férfival is... Miután a férj számára ez kiderült (amit ő nagyon nehezen hitt és fogadott el), új kapcsolatot kezdett kialakítani, ezt azonban a "norvég" már nem tűrte... A férj tehát el akart válni tőle, de a cigány ezt nem engedte, hiszen a két pali közül egyik se vállalta fel és anyagilag sem támogatták volna úgy, mint az egyébként nagyon tisztességes férje.
Állítólag már napokkal a szörnyű tett előtt mérgezte férjét és miután legyengült, akkor szúrta meg késsel többször is, majd leöntötte gyúlékony folyadékkal és meggyújtotta. (A szúrásokba nem halt bele és amikor meggyulladt, az udvarra akart állítólag kirohanni, de az ajtó zárva volt, ezért szaladt a fürdőszobába, ahol elhunyt, valószínűleg szavakba nem önthető szenvedések közepette). Öngyilkosságnak akarta álcázni tettét a cigány, szerencsére ez nem sikerült, hisz akkor a mai napig sajnálhatnák a nőt... Hátborzongató az a tény is, hogy a nő a bűnelkövetés másnapján úgy járt és kelt a városban, mintha semmi nem  történt volna, beszélt az áldozat kollégáival és azt a látszatot keltette, hogy Laci beteg, de egyébként minden rendben van. Valószínűleg ekkor már javában tervezte, hogy öngyilkosságnak álcázza a dolgot vagy valahogy megpróbálja eltűntetni a holttestet.
 A városunkban az eset óta nem tértek magukhoz az emberek a döbbenettől, ahogy én sem.
 Dr. Nyírő László nem ügyvédnek, hanem bírónak készült és erre megvolt minden esélye, hiszen kitűnő eredménnyel végezte az egyetemet, becsületes, tisztességes és szerény embert ismertünk benne, aki ezen tulajdonságok mellett még közvetlen is volt, tehát nem hordta fenn az orrát, pedig lett volna mire.
Egy nagy hibát véleményem szerint sajnos elkövetett. Találják ki Önök, hogy mi volt az a hiba, mert szerintem nem az, hogy állítólag félrelépett... 
Isten nyugosztalja lelkét!
Név és cím a szerkesztőségben
Korábban, február 18-án délelőtt írtuk: Brutális gyilkosság történt február elején Berettyóújfaluban: a Sápi Andrea nevezetű cigányt gyanúsítja azzal az ügyészség, hogy megölte, majd a fürdőkádban felgyújtotta férjét. Nem zárják ki, hogy segítői is voltak, pláne, hogy egy 40 kilós nő nehezen emel meg egy kisportolt férfit. Féltékenység állhat a háttérben.
Hosszasan lehetne sorolni a hasonló példákat, legutóbb egy salgótarjáni cigány "nem tudta feldolgozni" a szakítást és a szamurájkardot hívta segítségül gyönge lelkét gyógyítani: a nyílt utcán kaszabolta le ex-barátnőjét és új barátját.
Most pedig itt van Berettyóújfalu. Nyírő László cigány nőt vett feleségül, és a fekete retkeknek, mint tudjuk, "hevesebb a vérmérsékletük". Ennek szinte egyenes következményeként most egy újabb gyilkos cigányról szólnak a hírek - illetve nem szólnak, mert a ballib média természetesen ilyen esetben elhallgatja a származást.
Egy olvasónk küldött néhány képet, ezúton köszönjük szépen.
A kétszersült gyilkos végzettsége állítólag pedagógus:

Férje a bíróságon dolgozott, ügyvédnek készült. Volt tehát fogalma arról, mi fán terem a cigány. Nyugodjék békében.

Figyeljük meg a kép címét: "Gondoskodó feleség"...



Nagyot hibázott, amikor cigányt vett feleségül:

S. Tibor - Kuruc.info
Korábban írtuk: Többször tárgyaltuk már, hogy a magyar-ork vegyesházasságot még csak véletlenül sem ajánljuk a nemcigány lányoknak, mert könnyen arra a sorsra juthatnak, mint Viktória, akinek úgy szétrugdosta magzatát cigány élettársa (cikk ITT), hogy nemcsak hogy elvetélt, de még a méhét is ki kellett operálni. És még aránylag jól járt, mert legalább életben maradt…

Az alább olvasható hír szerint az ilyen vegyesházasságokban nem csak a nőknek kell félniük – sajnos a “kutyából nem lesz szalonna” a fordított irányú felállásra is jellemző lehet.
A Magyar Hírlap nem véletlenül ír csoportos elkövetésről – a nő ugyanis negyven kiló, egyedül biztosan nem tudta volna a hullát megemelni...

A cikk(ek)re érkezett olvasói hozzászólások közül egy hasonló esetről beszámoló: „Mezőcsokonyán kegyetlen brutalitással vertek agyon a cigány rokonok egy magyar nőt a férje távollétében. A történet tipikus.” Ez ERRE a két és fél éves hírre utal – igen, megint igazunk volt, cigók voltak ott is a gyilkosok.

A címlapos anyag:

Félrelépése miatt kellett meghalnia a jogásznak? 

Felesége gyilkolhatta meg példátlanul brutális módon a Berettyóújfalui Városi Bíróság 31 éves titkárát, Ny. Lászlót, akinek összeégett holttestére hétfőn találtak rá a fürdőszobájában. Habár a helyszínről sokkos állapotban előállított S. Andreát először segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt vették őrizetbe, tegnap már különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba. A megyei főügyészhelyettes lapunknak elmondta, a 31 éves férfinak, a bihari település polgármestere nevelt fiának halálát égési sérülések okozták. Ottjártunkkor a helybeliek arról számoltak be, hogy a gyilkosság hátterében szerelemféltés állhatott, többen arról beszéltek, hogy az iskolázott roma fiatalasszony nem tudta elviselni, hogy férjének barátnője van. Az ügyészség nem zárta ki, hogy a bűncselekménynél akár többen is jelen lehettek.


A belső oldalas cikk:

A felesége ölte meg a jogászt? 

Már különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják az előzetesben lévő berettyóújfalui nőt
 
Előzetes letartóztatásba helyezték tegnap a berettyóújfalui S. Andreát, akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy különös kegyetlenséggel megölte bírósági titkárként dolgozó férjét. A nő nem fellebbezett a döntés ellen.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, s ezért tegnap harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték S. Andreát, a hétfőn Berettyóújfaluban holtan talált bírósági titkár feleségét – tájékoztatta lapunkat Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője. Hozzátette, a bíróság szökés, elrejtőzés, az összebeszélés és tárgyi bizonyítékok eltüntetésének veszélyével indokolta határozatát, amely jogerős, miután sem a gyanúsított, sem ügyvédje, Jakab Tamás nem fellebbezett. Az ügyvéd megkeresésünkre csupán annyit mondott: sem most, sem a jövőben nem kíván nyilatkozni a sajtónak.

Lapunkban tegnap beszámoltunk arról, hogy a 31 éves Ny. László, a Berettyóújfalui Városi Bíróság jogvégzett, ügyvédi pályára készülő munkatársának összeégett holttestét házának fürdőszobájában találták meg. A helyszínen akkor csak az áldozat sokkos állapotban lévő felesége, S. Andrea tartózkodott, akit őrizetbe vettek a rendőrök. A helybeliek szerint a roma származású, pedagógus végzettségű asszonyt először segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával gyanúsította meg a rendőrség. A nyomozást azonban szerdán átvette a Debreceni Nyomozó Ügyészség, amely tegnap különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre változtatta a gyanút. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele akár életfogytiglan tartó fegyházbüntetés is lehet. Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség helyettes vezetője lapunknak elmondta, az elsődleges orvosszakértői vélemények megállapították, hogy az áldozat halálát égési sérülések okozták. Lapunk a helyszínen úgy értesült, hogy a 31 éves, kisportolt férfit – aki a város polgármesterének nevelt fia volt – késsel többször meg is szúrták, mielőtt felgyújtották. A főügyészhelyettes erről csupán annyit mondott, hogy a testen többfajta sérülést is találtak. Az ügy azért került hozzájuk, mert az áldozat bírósági alkalmazott volt. Jónáné Pocsai Edit hozzátette, még tegnap délután is tartott a helyszíni szemle, az ügyészség nyomozói DNS-mintákat rögzítettek, tanúkat hallgattak meg. Végül megjegyezte, az új gyanúsítás nem zárja ki, hogy a gyilkosság idején más is lehetett a lakásban.
(Magyar Hírlap)