Elvetemült | Egy doboz tic-tac cukorka, kevéske alma, cukor, liszt és teasütemény volt a zsákmánya a gyilkosnak. Továbbá egy papírötezres és egy kopott, agyonhasznált, kisértékű mobiltelefon. Az elrabolt tárgyak összértéke a tízezer forintot sem érte el.  
Ennyi is elegendő volt annak a 26 éves férfinak, aki mindezekért brutális kegyetlenséggel megölt egy 86 esztendős védtelen idős asszonyt. Azt, aki őt gyermekkora óta segítette, támogatta. (Kuruc.info: ennyit arról, érdemes-e segíteni a deviánscigányokat – igen, mint megannyi másik esetben, ezzel “hálálják” meg…) Szerdán tanúmeghallgatásokkal megkezdődött a többszörösen büntetett előéletű N. Ferenc büntetőpere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon. A férfival szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád, amelyért akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A vádirat szerint 2009. január 5-én az idős hölgyet olyan brutális támadás érte, amelyben már az egyes támadásrészek is külön-külön halálosak lettek volna. Megtudtuk, az elkövető két külön késsel háromszor szúrta meg az idős hölgyet — egyet az áldozata torkában hagyott, a másik annak mellkasában tört ketté. Előtte tűzifával, majd a járókeretével is többször fejbe vágta a nénit. N. Ferenc gyermekkora óta jól ismerte az idős hölgyet, aki olykor házimunkáért adott ételt, vagy kérésre pénzt a számára. Vallomása szerint a férfi már 2008. karácsonyán elhatározta, hogy pénzhez jut. Barátnője, a bűncselekményben bűnpártolással megvádolt fiatalkorú K. Anita, valamint annak unokabátyja, T. Gábor is bátorította, hogy az általa jól ismert idős nénit rabolja ki. Miután január 5-én elkövette tettét, azt kedvesének elmondta, aki a férfi ruházatának kimosásával és eltüntetésével próbálta barátját megmenteni az igazságszolgáltatás elől.

(SZOLJON)