A magyar nyelvű médiumok közül elsőként (és talán egyedüliként?) tudósítottunk a faraslyuki támadásról. Ma hivatalosan is kiderült, hogy információnk valós volt – minden úgy történt, ahogy négy nappal ezelőtt azt megírtuk.

Az MTI híre következik:

Ózdi erőszak: elfogták az idős férfi támadóját

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki otthonában támadta meg áldozatát Ózd Farkaslyuk nevű városrészében. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a rabló a múlt szerdán támadta meg a 77 éves férfit. A támadó, miután betörte a ház ajtaját, azonnal bántalmazni kezdte az ágyban fekvő nyugdíjast. A sértett védekezett, de az erőfölényben lévő elkövető egyfolytában ütötte, miközben pénzt, illetve egyéb értékeket követelt.



Vélhetően a hangos jajveszékelés miatt a támadó felhagyott az ütlegeléssel, és zsákmány nélkül távozott. Az idős ember súlyos sérüléseket szenvedett. A nyomozás eredményeként szerdán elfogták a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 40 éves férfit. Az ózdi rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a bűnügyi őrizetbe vett férfi ellen, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ózdon legutóbb január közepén bántalmaztak egy idős embert, akkor az áldozat, egy 92 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy később a kórházban életét vesztette. Támadóit 36 órán belül elfogták a rendőrök.
(MTI)