Számtalan cikkünkben (lásd pl. EZT; további hivatkozások a cikk elején) foglalkoztunk már a súlyosan cigányfertőzött Ercsiben dúló cigánybűnözéssel. 

Orkjaink terrorja mára olyan szintet ért el, hogy már nyíltan megfenyegetik a polgárőröket, autójukat felgyújtják stb. Ennyit a kormány által hazudott „csökkenő bűnözésről” meg „szegín romákok csak lopnak, és csupán azért, hogy ne haljanak éhen, és semmiképp sem erőszakoskodnának, fenyegetnének”-dumáról...

Vegyük észre azt is: az alábbi cikkben a megtámadott, fenyegetett polgárőr nyíltan nevén nevezi a cigányságot. Igen – ezek sem fehérek voltak.

Az eredeti cikk:

Csuklyások támadták meg, felgyújtották autóját, de a polgárőr felveszi a kesztyűt!
Ercsi - A fiatal Szabó József polgárőrt többször megfenyegették, házát, autóját rágyújtották. Ő azonban nem fél, felveszi a kesztyűt. 

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy az ercsi polgárőrség autóját egy hajnalon felgyújtották, a kocsi totálkáros lett. Toperczer Attila, a polgárőrök egyesületi elnöke elmondta, hogy Szabó József polgárőrtársa udvarán állt az autó, s e figyelmeztetés nyilván neki szólt, mert már többször az ő személyét célozták meg a gyújtogatással.

- Három éve álltam az önkéntesek közé, mert azt gondolom, tennünk kell magunknak is a biztonság érdekében - erősíti meg a 21 éves Szabó József, akinek fivére is tagja a szervezetnek.

- Becsületesen, törvényes keretek között kívánok fellépni a bűnözők ellen, de kellő határozottsággal - teszi hozzá József. S azt is, hogy nem fél.

Két évvel ezelőtt öt csuklyás fiatal férfi támadta meg őt a házuk kapujában, el akarták venni a telefonját, törött üveggel megvágták a karját, de ő nem hagyta magát.

- Védekeztem, s nem engedtem. Olyankor az ember talán végig sem gondolja, mekkora a veszély. Szerintem akin látják az erőt, attól megfutamodnak. Sajnos, gyakran öregeket, gyerekeket támadnak meg...

Toperczer Attila finoman fogalmaz, amikor azt mondja, általában van sejtésük a támadókról, helyben ismert személyekről van szó. Szabó Józsefnek egy ízben téglával dobták meg a szolgálati Suzukiját, mire ő kétszer a levegőbe lőtt gázpisztollyal. A támadók elszeleltek, s búcsúzóul egy másik téglával a bátor önkéntest célozták meg, akinek a térdét találták el. Hetekig gipszet viselt utána.

- Ki kell mondanunk a kényes dolgokat - folytatja Toperczer -, s mi Ercsiben ezt megtesszük. Nem csak romák vannak a betörések és villongások mögött, mielőtt erre gondolna bárki. Viszont a bűnöző romák miatt szenvednek a rendes életet élő cigányok, rájuk is rossz fényt vetnek ezek az esetek. Több segítséget várnánk a rendőrségtől (Kuruc.info: gyengébbek kedvéért: ott sincs rendőr – szemben a vidéki rendőrség példás megerősítéséről beszélő kormány hazudozásával), s mi is sokat tudnánk nekik segíteni - jelenti ki.

Szabó Józsefnek egyszer az élete is veszélyben forgott, mert míg aludt a házban, az udvari fészert gyújtották fel, s a lángok kezdtek átterjedni a lakásra is. A riasztott fivére támogatta ki az épületből.

- Senki rendőri vezető nem jött ki akkor éjjel, hiába hívtuk őket - mondja Toperczer.

- Én nem futamodom meg, s remélem, az emberek érdektelensége is változni fog - zárja a beszélgetést Szabó.

(FMH)