Kedves Olvasóink! Van olyan cigányvezető, aki NE bűnözne? Nagyon úgy néz ki, nincs... Az eredeti cikk:
Elcoteq lenyúlás – Bogdán az év hőse volt 2009-ben

A cserdi polgármestert 50 millió forintnyi mobiltelefon alkatrész eltulajdonításával gyanúsítják, amelyben egyik munkatársa is részt vett. Az év hőse egyebek mellett a hivatalban is tárolta a lopott szajrét, összesen ötezer akkumulátor került elő.


Közel 50 millió forintértékű mobiltelefon-alkatrész eltulajdonításával gyanúsítja a rendőrség a baranyai Cserdi polgármesterét Bogdán Lászlót, akit 2009-ben az év hősének választott meg a közösség kategóriájában a Readers Digest. A magazin olyanok közül választott, akik példamutató önzetlenséggel és találékonysággal segítenek másokon.

Bogdán László az 2009 az év hőseként a falu játszóterén

Bogdán Cserdiben 2002-től alpolgármester lett, majd négy évvel később indult a polgármesteri címért. - A falu lakosságának 71,2 százaléka szavazott rám – mondja a polgármester egy korábban adott interjújában. - Mivel egy multinacionális cégnél dolgozom Pécsett, ahol igazgató vagyok és ötszáz ember munkájáért felelek, egy percig nem volt kérdés számomra, hogy a megbízatást díjazás nélkül vállaljam el. Ugyan miért is vennék el bármit az asztalról, ha még semmit nem tettem le oda? Olyan erkölcsi normát, hozzáállást szeretnék közvetíteni, amelytől az emberek, függetlenül attól, hogy cigányok vagy magyarok, elfogadnak és bíznak bennem. Tudják, hogy tisztességes úton járok, én pedig minden éjjel nyugodtan fekszem le – tette hozzá László. Ha beigazolódik amivel gyanúsítják, akkor aszerint Bogdán értékrendjébe belefér az 50 millió forint értékű selejtes mobil-telefon elő- és hátlapok valamint az akkumulátorok kicsempészése.

Bogdán László polgármester a falu hídavató rendezvényén
László munkája során kapcsolatban volt egy másik elektronikai cég menedzserével, a pécsi V. Róberttel, akinek megrendeléseit napi rendszerességgel teljesítenie kellett. A menedzser az elmúlt három hónapban többször is arra adott utasítást, hogy Bogdán állítson neki össze egy szállítmányt kiselejtezett telefon akkumulátorokból, illetve hibás telefon elő- és hátlapokból. Bogdán ezt teljesítette, s V. Róbert az alkatrészeket elszállította Később ezen szállítmányok miatt indult meg a nyomozás – mondja Bogdán László. Az elbocsátott termelési vezető úgy véli, ő nem követett el lopást, hiszen csak utasításra cselekedett, az Elcoteq biztonsági szolgálata pedig kontrollálta és kiengedte a V. Róbert által megrendelt árukat. Mindennek ellentmond az, hogy a rendőrség csak Bogdánt és V. Róbertet gyanúsítja. A rendőrség gyanúja szerint a polgármester és társa az elektronikai termékeket gyártó Elcoteq Magyarország Kft. középvezetőjeként, különleges jogosultságaival visszaélve, a gyárból rendszeresen selejtes termékeket tartalmazó csomagokat küldetett magának, hogy később értékesítse őket. A házkutatásokon ötezer ilyen akkumulátor került elő, egy részük a polgármesteri hivatalban.

PNL/FG/Readers Digest/NOL

Fotó: Readers Digest/Horváth Péter