Számtalan, a cigányok a rendőrséghez mutatott kifejezett vonzódását tárgyaló cikkünkben leírtuk már azt, hogy mindez nem véletlen. Nem véletlen az, hogy a (látszólag) rosszul „fizető” rendőri pályára mennek a cigók, és nem pl. a lényegesen jobban fizetett, Nyugat-Európában főnyereménynek számító, kitűnően megfizetett pl. hegesztőire.

Nos, az alábbi hírből is (akárcsak oly sok régebbiből) kiderül, mire is használják rendőrcigányaink hatalmukat, fegyvereiket, érinthetetlenségüket. Igen, uzsorázásra... Drávapiski polgármestere, Mali Zoltán következik – magas pozíciója miatti büntethetőségének teljes tudatában. (Gyengébbek kedvéért: bizonyíték nélkül, alaptalanul nem vádaskodna, mert akkor könnyen rács mögé kerülhetne. Minden állítása igaz.) Két cikket idézünk, időrendben; a második az elsőre hivatkozik.

Rendőrpuja
Vajon látod a kakukktojást a képen? Ismét uzsorás cigányrendőrbe botlottunk. A miskolci rendőr szak iskola igazgatója, Bagi István ezredes, tud a dologról és - fogalmazzunk finoman - nehezen lép. Siklóson is volt két cigány származású fiatal. akik rendőröset játszottak. Mi sokáig károgtunk: majd kiderült, "civileket" informáltak....


Vajon genetikailag nem alkalmas a cigányság rendőri feladatokra? Erre keressük mostanság a választ a miskolci rendőriskolában és Tiszavid - Tiszaszalka- Vásárosnamény Uzsorabermuda-háromszögben. Van ott nékünk egy igen tehetséges fiatal rendőrtanoncunk (nevezzük Robikának), aki uzsorásként már bizonyított. Népes pereputtyával eddigi információink szerint 40 környékbeli családot nyomorított meg ez a féreg banda. Robika most rendőrként próbál szerencsét, de szerencse forgandó és most belénk akadt a drága aranpöcörös rendőrpuja. Nagy karriert nem jósolok neki, de hátha bűnbánatot tanúsít és egyszer megérjük, hogy megjavul. Robika fő pénzbehajtója a mamája, a rettegett Margit, akinek pofájától és fenyegetéseitől retteg a környék. Családokat fenyegetnek kiirtással , gyerekeket fenyítenek , sokakat a folyóparti árkokba kényszerítettek, mert házaikat elvették. Volt aki öt gyerekkel kényszerült bujkálni a cigány kompánia haragja elől. Robika meg rendőrnek tanul. Hogy az anyja ne sirassa... No utánajárunk és beszámolok itt a cigánpuja karrierjéről és díszes családja előremeneteléről.

Brutális támadás
Ma (dec. 3.) reggel brutális támadás ért egy 7 hónapos terhes kismamát és 5 éves kisfiát, mert terhelő vallomást tett a helyi uzsorás családra. Ez a sztori annyira friss, hogy most jöttek ki a rendőrségről, akik nem állnak a hivatásuk magaslatán ebben az ügyben sem.
 
Múltkor már írtam (Kuruc.info: lásd feljebb az első cikket) a Tiszavid- Tiszaszalka- Vásárosnamény uzsoraháromszögről, ahol egy cigánygyerek, aki történetesen a rendőri karrierje elején van, népes kompániája uzsorázik. Ma reggel megtudták, hogy R. Anett és még páran terhelő vallomást tettek rájuk: megtámadták őket otthonukban. Megverték a terhes asszonyt és az öt éves gyereket is. A rendőrség semmit sem tett. Ki sem mentek és nem is foglalkoztak az esettel. Talán így védenek valakit? Azt már tudjuk, hogy ott a helyi uzsorások elveszik az emberek bankkártyáit és arról minden pénzüket leszedik. A segélyosztásnál mindig ott van a helyi körzetis rendőr és végignézi, amint az uzsorások kifosztják a helyieket. Mi a f@x van ott?? No, nézzük meddig lesz még Robiuzsorásrendőr és családja szabadlábon. A sajtót már értesítettük.....

Egy olvasói kommentár az első cikk (forrás) alól (számtalan egyéb, érdekes hozzászólás is van, pl. a leendő rendőrök hiányzó nemzetbiztonsági átvilágításáról):

Sziasztok!
Moldova írta a "Bűn az élet"-ben, hogy még a rendszerváltás előtt jóval megpróbálkoztak hogy cigányokat raknak rendőrnek, de a parancsnokok ellenérzéseket tápláltak az ötlet ellen, mondván: nagy a veszély hogy a bűnözői réteg a családdal zsarolva beszervezi őket, márpedig az nem lenne jó ha minden rajtaütés, adat, körözés kiszivárogna, vagy ellenkezőleg: túlságosan bizonyítani akarván keménykednének.
Gondolom ezen második verziót azért tették hozzá hogy ne tűnjenek eleve előítéletesnek...