Fórumon álltak ki a megvádolt rendőrök mellett a polgármesterek
Börtönbüntetést kért az ügyészség arra a két rendőrre, akik gumibotot használtak egy igazoltatás folyamán. (Kuruc.info: kötelező jellegű, korabeli háttéranyag ITT. Ráadásul, ahogy az eredeti cikk kommentárjaiból is kiderül, az általuk kiosztott cigánysöpredék Tengelicet, Dombóvárt, Fürgedet és Bonyhádot is fosztogatja. Rettegnek tőlük az idős, egyedül élő emberek. De nem, így sem sittelik le őket – miközben, ugye, egy fehéret már egy vacak autó megkarcolásáért bekasztniznak...)

Börtönbüntetést kért az ügyészség a Tamási Rendőrkapitányság két rendőre ellen, akik tavaly októberben egy igazoltatás során gumibotot használtak – hangzott el a tamási kistérség csütörtöki közbiztonsági egyeztető fórumán.

Dr. Bognár Szilveszter tamási rendőrkapitány közölte: mind Tamási, mind a megye rendőri vezetése szakszerűnek és jogszerűnek ítélte a rendőri intézkedését. Hozzátette: bíznak a bíróság korrekt ítéletében.

A fórumon több polgármester is kiállt a megvádolt rendőrök mellett. Úgy vélték, igen rossz üzenete lenne annak, ha elmarasztalnák a munkájukat végző rendőröket, hiszen ez úgymond langyos, nem kockáztató rendőri munkavégzéshez vezetne.

Volt faluvezető, aki anyagi segítséget is felajánlott, hogy a legjobb ügyvéd védhesse a két rendőrt, és akár demonstrációt is szervezne mellettük.
(TEOL)