Több ezer fontot lopott el a vonaton elalvó ingázóktól egy romániai zsebtolvaj banda - írja a The Daily Mail. A kis család hat tagja leginkább az ittas utasokra vadászott, akiket a telefonjuktól és a pénzüktől szabadítottak meg.

Rostás Diána (27) és Rostás Anna (23)
Rostásék a London és a Kent megyei Gravesend közötti járaton tevékenykedtek, valamennyi vagont átkutatva a megfelelő célszemélyek érdekében. Két és fél évig folytatták e hagyományőrző tevékenységet, mely  igen gyümölcsözőnek bizonyult. A telefonok fejhallgatóit Romániában értékesítették, a SIM-kártyákkal pedig kisebb vagyonokba kerülő beszélgetéseket bonyolítottak le otthoni és Spanyolországban "dolgozó" kollégáikkal és rokonaikkal.

A profi zsebtolvajok (a banda két nőstényből és négy 18 és 27 év közötti kanból állt) gondosan választották ki áldozataikat: olyanokat szemeltek ki az éjszakai járaton, akik láthatóan ittasak voltak, vagy fáradtak egy átszórakozott éjszaka után, s így nem vették észre, hogy éppen Európa legvédettebb kisebbségével ismerkednek - derült ki a mai tárgyaláson. 2010 augusztusában kapták el őket, amikor egy fiatal nőt akartak kifosztani.
A brit lapok nem rejtegetik a cigánybűnözők arcképét:

(Kuruc.info)