Az Országgyűlésben legtöbbet felszólaló képviselők pontos listáját láthatjuk ezen a linken, melyből kiderül: Schiffer András most épp megelőzi a sokáig éllovas Gaudi-Nagy Tamást (ők messze az elsők), a második hullámban azonban két jobbikos van szorosan egymás mellett: Volner János és Novák Előd. A többiek 35 óra alatti összbeszédidővel már csak kissé leszakadva követik a legaktívabb élbolyt.
A fenti linken nem a felszólalások száma, hanem azok összidőkerete szerint listázzák a képviselőket (ez többet is jelent, mint hogy ki hányszor beszélt két percig, rendszerint különösebb készülés nélkül improvizálva, reagálva csak másra). E statisztika alapján tisztán látszik: a Jobbiknak van a legtöbb mondandója. Persze a beszéd korántsem minden, de ha pl. Kubatov Gáborra gondolunk, aki még egyszer sem szólalt fel a ciklusban, akkor mégis láthatjuk értelmét effajta kimutatásoknak.
(A fenti link a mostani állást mutatja, a későbbiekben - kb. egy hetes feldolgozási késéssel - a www.parlament.hu honlap bal oldali Napló rovatára kell kattintani, majd a "Legaktívabban felszólaló képviselők" menüpontra, végül a szűkítések közül elég legalaul a "Rendezés:" sorában a "Felszólalási idő" kiválasztása, végül a "Lekérdezés" gombra kell kattintani.)
(Kuruc.info)