/Újabb képekkel frissítve/
A megszállt Nablusz palesztin város közelében levő Dúmá faluban ma éjszaka megjelentek a bosszúálló zsidó telepesek, fölgyújtottak két palesztin házat, az egyikben benne égett egy másfél éves csecsemő, a szülei és a négyéves fivére súlyos égési sebeket szenvedtek. A gyilkos gyújtogatók a falakra héberül a "bosszú" és az "Éljen a messiás király!" jelszavakat írták - tudósít a Válláh!Hádásot és a Tahrirnews.com hírportál.
Zoom
"Bosszú" - Dávid-csillaggal díszítve
A zsidó telepesek ezúttal is az éjszaka közepén, éjfél után két órakor érkeztek meg a Nablusz várostól 25 kilométerre délre fekvő Dúmá palesztin faluba és a település szélén fölgyújtottak két házat. Az egyik épületben szerencsére nem tartózkodott senki, ám a Davábse család házában négyen aludtak. Már javában égett a ház, amikor a szülők fölébredtek, igyekeztek kimenteni a két gyermeküket, ám a kisebbik, a másfél éves 'Áli Davábse a lángok között lelte halálát. A négyéves gyermeket és a szülőket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a kórházba.
Zoom
A Davábse család fölgyújtott otthona
Zoom
A családi otthon beltere
Zoom
A családfő is életveszélyesen megsérült a tűzben
A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom még a ma éjszakai gyújtogatás előtt néhány nappal mára meghirdette a "harag napját", tüntetésekre szólított föl. A zsidó telepesek néhány órával ezelőtti gaztette nyilván csak olaj a tűzre. Az izraeli hadsereg a tettesek kézre kerítésére katonai helikoptert is bevetett, ám eddig nem sikerült a gyilkosokat elfogni.
Zoom
A másfél éves áldozat, Ali Davábsá
Zoom
A csecsemő életét a palesztin mentősök sem tudták megmenteni
Egyértelmű, hogy környékbeli zsidó telepesek a gyilkosok, mert a a gyújtogatás elkövetésének módja a megszállt palesztin lakosságon bosszúskodó, úgynevezett "árcédulásokra" vall az, hogy a tettesek Dúmá faluban is ott hagyták a "fényképüket", azaz egy jókora Dávid-csillag társaságában a fölgyújtott épületek falára héberül ráírták a "bosszú" szót és az "Éljen a messiás király!" vallási jelmondatot.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Ma reggel az izraeli hadsereg helikoptere szállította a palesztin család három életben maradt tagját izraeli kórházakba. A zsidó telepesek által meggyilkolt másfél éves csecsemő szülei és a négyéves testvére jelenleg is élet és halál között lebegnek. Az édesanya harmadfokú égési sebesülést szenvedett, testének 90 százaléka megégett, a négyéves gyermek másodfokú égési sebesülést szenvedett, testének 60 százaléka égett meg. A családfő, Szá'ád Davábsá szintén életveszélyes állapotban van - írja a Jediot Áháronot és a Má'án Hírügynökség.
Zoom
Egyik életben maradt családtag búcsúzik a csecsemőtől
Ma délben szülőfalujában, a Nablusz közeli Dúmá faluban több ezren kísérték utolsó útjára a zsidó telepesek gyújtogatásának halálos áldozatát, a másfél éves 'Áli Szá'ád Davábsát. A csecsemő temetésen részt vett Rámi Hámdulláh palesztin miniszterelnök is, aki az ott tartózkodó újságírók előtt a többi között kijelentette: A Palesztin Nemzeti Hatóság nemzetközi védelmet kér a palesztinai lakosság oltalmára a megszálló izraeli hadsereggel és a fegyveres zsidó telepesekkel szemben. A palesztin kormányfő egyben reagált Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnöknek elhatárolódására. Netanjáhu egyébként ma délelőtt felhívta telefonon Mahmúd 'Abbász palesztin elnököt és részvétét fejezte ki a zsidó telepesek legújabb gyilkossága miatt.
Zoom
A Davábsá család - értük ki fizet majd jóvátételt?
Netanjáhu a palesztin elnöknek telefonon azt a cinikus megjegyzést tette, hogy "küzdjünk együtt a terror ellen, jöjjön az bármelyik oldalról!" (Magyarán, a cinikus Netanjáhu szerint a megszállt területeken a megszálló izraeli hadsereg és annak oltalmát élvező, a palesztinok életterét elrabló, felfegyverzett zsidó telepesek elleni akciók ugyanúgy terrorcselekménynek számítanak, mint a megszállt területek őslakossága ellen, a saját szülőföldjén kivitelezett gyilkos zsidó merényletek... - H. J.) Rámi Hámdulláh kormányfő szerint a palesztinok nem elégedhetnek meg Netanjáhu elhatárolódásával, hanem azt várják tőle, hogy kormánya hagyjon föl a zsidó telepek építésével.
Binjámin Netanjáhu ma délután meglátogatta a Tel Há-Somér-i kórházban ápolt Davábsá család életben maradt tagjait, pontosabban Rihán Davábsát, a meggyilkolt csecsemő édesanyját és annak négyéves testvérét.
H. J. - Kuruc.info