"Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány adminisztratív eszközökkel, bírói ítéletekkel is kikényszerítené a cigány gyerekek iskolai integrációját. Az önkormányzatok erős fenntartásokkal fogadják az alapítvány „számon kérő vizsgálatait”. A szervezet a hajdúhadházi és a miskolci perek után újabbakra készül. Interjú Farkas Lillával, az alapítvány ügyvédjével.”
Farkas Lillát, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány ügyvédjét, interjúvolta meg a HVG ITT található, “Cigány gyerekekre kapott pénzen tanítják a többségieket” című cikke.
Hogy tudjuk, miről, milyen alapítványról is van szó,  el kell mondjuk, hogy annak elnöke Mohácsi Erzsébet, a liberális európai parlamenti képviselő, az SZDSZ-es Mohácsi Viktória testvére. Jó ajánlólevél, mi?
Az interjú amúgy is tele van szemenszedett hazugságokkal, mint pl. a következő:
"Holott ma nincsen semmiféle megbízható módszer az oktatás színvonalának mérésére. Nem tudni, nem érnek-e el jobb eredményeket egy olyan osztályban, ahol a tanulók egyharmada, vagy fele cigány, mint azokban az osztályokban, ahová csak néhány kiválasztott cigánygyerekek engednek be"
Ezzel a mondatával (is) bebizonyította Lilla, hogy mekkorákat hazudik. Idézzük a szélsőjobboldalisággal igazán nem vádolható Népszabadság ITT található cikkét:
“azokban az általános iskolákban, ahol magas a cigány diákok száma, a nem cigány gyerekeknek az átlagoshoz képest csak a fele tanul tovább gimnáziumban.”
Tessék mondani, miért lenne érdeke a Népszabadságnak, hogy akarattal negatív színben tüntesse fel védenceit?!? Hazudna a Népszabadság? Ha nem, akkor ki hazudik, Kedves Olvasónk: Lilla vagy a Népszabadság? Van egy sejtésünk...
Kedves Olvasónk, ahhoz sem kell ahhoz különösen józan ítélőképesség, hogy megértsük, a kényszerrel történő deszegregáció (azaz amikor egy fehér osztályba legalább 4-5 putriscigányt raknak – márpedig kevesebbet nem fognak tudni, hiszen a súlyosan cigányfertőzött régiókban már így is a diákoknak legalább a fele putriscigány megyei szinten) milyen eredményekkel fog járni. Ha a fehérek nem menekülhetnek el pánikszerűen az adott osztályból (márpedig a cigányterror és az oktatás színvonalának drasztikus csökkenése – lásd ez ügyben a Kapcsolódó cikkek szekcióban idézett cikkeket – miatt el akarnak majd), akkor ez lesz az utolsó csepp a pohárban, hogy végre ne csak Olaszországban lángoljanak a putrik, ne csak Angliából, Svédországból deportálják a cigányokat.
Kapcsolódó cikkek
Csobánka: menekülnek a fehérek a cigányok elől - Miért rekesztik ki a zsidó iskolák a cigókat? - itt szintúgy kényszerítő intézkedéseket helyeztek kilátásba