2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:56 Kilyukadt fűtéscső miatt haltak meg többen egy orosz szállodában14:25 Helsinkis csótányok dilemmája: inkább az MTI-t jelentik fel, de nem zárják ki, hogy a püspök "mégiscsak hazudott"13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Az európai bíróság szerint a holokausztcáfolás nem emberi jog

Reklám

Az Emberi Jogok Európai Bírósága visszadobta egy német politikus panaszát, aki arra hivatkozott, hogy a németországi bíróság megsértette a szólásszabadságát, mikor elítélte holokauszttagadásért. 
A bíróság csütörtökön kiadott ítélete szerint Európában „a holokauszttagadás nem emberi jog”. A bírói vélemény Udo Pastörs ügyében született, aki Németországban, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományában volt a helyi parlament tagja – írja a The Times of Israel.
Zoom
Udo Pastörs Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi parlamentjében (fotó: Wikimedia)
Pastörs 2010-ben egy beszédében megkérdőjelezte, hogy a holokauszt valóban megtörtént, kijelentéseiért a "német" bíróság 2012-ben elítélte a politikust.
A férfi korábban a jobboldali Német Nemzetidemokrata Párt (NPD) elnöke is volt
A politikust 2009-ben már egyszer megbüntették uszításra hivatkozva, miután Németországot helytállóan „zsidó köztársaságnak”, a török bevándorlókat pedig találóan „spermaágyúknak” nevezte. Ezekért a megjegyzésekért hatezer eurót kellett fizetnie.
Zoom
Udo Pastörs letartóztatása 2012 májusában egy nemzeti demonstrációt követően (fotó:Reuters / Fabian Bimmer)
Udo Pastörs 2014-ben nyújtott be panaszt a holotagadása ügyében az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB). A férfi azzal érvelt, hogy a német bíróságok megsértették a szólásszabadsághoz való jogát. Ezen kívül az eljárás méltányosságát is megkérdőjelezte, mivel a fellebbezését egy olyan bíró dobta vissza, akinek a felesége őt első fokon elítélte.
Az EJEB bírói egyhangúan úgy ítélték meg, hogy a német bíróság nem sértette meg Pastörs jogait. A méltányos eljárással kapcsolatban már szorosabb döntés született: ott négy bíró foglalt állást három ellenében az eljárás méltányossága mellett.
Az EJEB szerint a politikus 2010-ben azt állította:
„Ezt a holokausztnak nevezett dolgot politikai és gazdasági célokra használják”.
A bíróság kimondta, hogy ez a kijelentés „holokauszttagadásnak tekinthető, hiszen megvetést mutatott az áldozatok iránt és ellentmondott jól megalapozott történelmi tényeknek”.
A bíróság szerint az ilyenfajta beszéd nem élvezi a szólásszabadság védelmét, mivel egyenesen szembe megy az emberi jogok európai egyezményével, amely az Európai Unió fő emberjogi alapokmánya - számol be az esetről elégedetten a Neokohn.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready