2019. október 17., csütörtök, Hedvig napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban14:37 Jákob Péter készen áll a Jobbik átvételére14:27 Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a népligeti gyilkos14:13 Török-kurd összecsapás volt Hollandiában is13:45 Karácsony díszpolgárrá választatná Tarlóst - és persze Demszkyt is13:35 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről13:12 Kigyulladt a Kolozsvár–Budapest–Bécs-vonat mozdonya12:46 Hát persze hogy senki sem mert "lázongani" Orbánnak Balatonalmádiban12:01 "Ne legyél kemény fickó! Ne legyél bolond!", írta Trump Erdogannak - a török elnök kukába dobta a levelet11:27 Tarlós bőrdzsekiben fejezte be10:51 Egymást hülyézte Trump és Pelosi Szíria és a napról napra fokozódó oroszveszély miatt10:34 Kalapáccsal és csavarkulccsal verték a hongkongi tüntetések szervezőjét
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Az európai bíróság szerint a holokausztcáfolás nem emberi jog

Reklám

Az Emberi Jogok Európai Bírósága visszadobta egy német politikus panaszát, aki arra hivatkozott, hogy a németországi bíróság megsértette a szólásszabadságát, mikor elítélte holokauszttagadásért. 
A bíróság csütörtökön kiadott ítélete szerint Európában „a holokauszttagadás nem emberi jog”. A bírói vélemény Udo Pastörs ügyében született, aki Németországban, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományában volt a helyi parlament tagja – írja a The Times of Israel.
Zoom
Udo Pastörs Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi parlamentjében (fotó: Wikimedia)
Pastörs 2010-ben egy beszédében megkérdőjelezte, hogy a holokauszt valóban megtörtént, kijelentéseiért a "német" bíróság 2012-ben elítélte a politikust.
A férfi korábban a jobboldali Német Nemzetidemokrata Párt (NPD) elnöke is volt
A politikust 2009-ben már egyszer megbüntették uszításra hivatkozva, miután Németországot helytállóan „zsidó köztársaságnak”, a török bevándorlókat pedig találóan „spermaágyúknak” nevezte. Ezekért a megjegyzésekért hatezer eurót kellett fizetnie.
Zoom
Udo Pastörs letartóztatása 2012 májusában egy nemzeti demonstrációt követően (fotó:Reuters / Fabian Bimmer)
Udo Pastörs 2014-ben nyújtott be panaszt a holotagadása ügyében az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB). A férfi azzal érvelt, hogy a német bíróságok megsértették a szólásszabadsághoz való jogát. Ezen kívül az eljárás méltányosságát is megkérdőjelezte, mivel a fellebbezését egy olyan bíró dobta vissza, akinek a felesége őt első fokon elítélte.
Az EJEB bírói egyhangúan úgy ítélték meg, hogy a német bíróság nem sértette meg Pastörs jogait. A méltányos eljárással kapcsolatban már szorosabb döntés született: ott négy bíró foglalt állást három ellenében az eljárás méltányossága mellett.
Az EJEB szerint a politikus 2010-ben azt állította:
„Ezt a holokausztnak nevezett dolgot politikai és gazdasági célokra használják”.
A bíróság kimondta, hogy ez a kijelentés „holokauszttagadásnak tekinthető, hiszen megvetést mutatott az áldozatok iránt és ellentmondott jól megalapozott történelmi tényeknek”.
A bíróság szerint az ilyenfajta beszéd nem élvezi a szólásszabadság védelmét, mivel egyenesen szembe megy az emberi jogok európai egyezményével, amely az Európai Unió fő emberjogi alapokmánya - számol be az esetről elégedetten a Neokohn.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready