Minden kétséget kizáróan Lukács Ferenc anyakönyvi néven Szálasi Ferenc neve szerepel a hivatalos nemzeti emlékhelyként számon tartott Rákoskeresztúri Köztemető 298-as parcellájának márványtábláján - hangzott el a Klubrádió Kontra című műsorában két zsidó történésztől.

Kovács Tamás kamukauszt-kutató szerint erre a korabeli források szolgálnak bizonyítékul, melyek szerint Szálasi Ferenc kivégzése napján néhány nyilas követte a holttesteket szállító autókat és meghamisították a nemzetvezető halotti anyakönyvi kivonatát.

Ungváry Krisztián történész emlékeztetett: azt eddig is lehetett tudni, hogy a 298-as parcellába temettek minden 1945 után kivégzettet, "bűnösöket és ártatlanokat". Szerinte a parcellával az a gond, hogy egyszer már átrendezték, a Rákosi-korszakban oda temették a "koncepciós perek áldozatául esett" valójában gyilkos kommunistákat, akiket Sztálin halála után kihantoltak.

Ungváry úgy véli, a táblának minél hamarabb le kell kerülnie onnan, egyebek mellett azért, mert oda külföldi államférfiak is járnak koszorúzni. Ám kérdés, hogy mi kerüljön a helyére, mert szerinte a magyar politikai életben ez ügyben nem lesz egyhamar konszenzus. Megoldás, hogy egy bizottság alakul, mely eldönti, kik a problematikusak, akiket kihantolnak.

Kovács Tamás elképzelhetőnek tartja, hogy a kezdeményezővel együtt volt olyan döntéshozó, aki tudta, hogy kik fognak felkerülni a táblára.

(Hírszerző nyomán)

Kuruc komment: A zsidók szerint a tömeggyilkos Kádárnak jár a végső tiszteletadás, a Nyilas Párt vezetőjének pedig nem. Kádár mocskos csontmaradékainak eltávolítóit titkosszolgálati módszereket is bevetve keresik, több millió forintos nyomravezetői jutalmat ajánlgatva a mi pénzünkből, a Nemzetvezető emlékét pedig idegen államok képviselőinek megfelelve szentségtelenítenék meg. Legalábbis sunyi indokuk szerint.

Mint ismert, Gróf Tisza István 1918-ban vált merénylet áldozatává. Az egykori miniszterelnök koponyacsontját 1983-ban, azóta is ismeretlen elkövetők vitték el a család sírboltjából. Az ő földi maradványait "természetesen" nem kereste a Kádáréhoz hasonló erőkkel a héber befolyás alatt álló rendőrség.