2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés ::

60 éve történt a deir jaszini vérengzés - zsidó terrorcsoportok áldozataira emlékezünk

Reklám


Avraham Stern
Egészen pontosan 60 esztendeje, 1948. április 9-én, a kora reggeli órákban a Menahem Begin vezetése alatt álló Irgun zsidó fegyveres csoport, továbbá  a Jichak Samir vezette Stern Gang elnevezésű zsidó terrorszervezet megtámadta Deir Jaszin palesztin települést. A faluban 750 ember lakott.

Az akció annál is inkább váratlan volt, mivel Deir Jaszin kívül esett az 1947-es ENSZ határozat nyomán Izrael részére juttatott terület határain. A falu lakói békés palesztin földművesek voltak.

Hozzávetőleg 250 asszony, férfi és gyermek esett áldozatul az esztelen vérengzésnek. Sokakat megkínoztak és megerőszakoltak. Természetesen nem csak Deir Jaszinban történtek kegyetlenkedések. Izrael állam megalapítása idején, 1947/48-ban, több ezer palesztint mészároltak le, és 700-800 ezren kényszerültek elhagyni lakóhelyüket. Ez volt a palesztinok számára az Al-Nakba - vagyis a katasztrófa. Maguk a menekültek, illetve utódaik - számuk immár közel 5 millió - a mai napig nem térhettek vissza otthonaikba.

A deir jaszini vérengzések tetteseit soha nem büntették meg. Sőt, az öldöklést végrehajtó két izraeli terrorcsoport vezére, Begin és Saron, tetteik jutalmául a miniszterelnöki székbe is beleülhettek. A palesztin nép elleni kegyetlenkedések pedig tovább folytatódnak. A konfliktusnak nem látni a végét. Ezen a vészterhes napon  kötelességünk emlékezni és emlékeztetni az áldozatokra!

P.O.


Menachem Begin, a fő terrorista zsidó gyilkos
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready