Izrael megvédi katonáit a háborús bűnök miatt indult perektől - mondta a háborús bűnös, tömeggyilkos izraeli ügyvezető miniszterelnök. Ehud Olmertnek végül nem a Libanon óta kezén száradó vér, vagy a mostani gázai mészrálás, hanem héber mércével is kirívó korrupció miatt kellett lemondani, ezért lesz februárban előrehozott parlamenti választás Izraelben.
Londonban közben öt normális embert őrizetbe vettek egy Izrael-ellenes tüntetésen. A demonstrálók azt követelték, hogy a BBC adjon le egy nonprofit hirdetést, amely Izrael háborús bűneire hívja fel a figyelmet. Izrael ellen tüntettek Franciaországban is.
A hazugságairól is hírhedt Ehud Olmert szerint minden gázai harcokban részt vett katona (vagyis háborús és emberiség elleni bűnös) biztonságban érezheti magát, mert jogi segítséget kapnak Izraeltől.(Ettől még remélhetően számos államba nem merik majd betenni lábukat a gyerekgyilkosok - a szerk.)
A kormány már jóváhagyta a Gázában bevetett katonák védelméről szóló jogszabályt. Az izraeli külügyi szóvivő pénteken ismerte be, hogy használtak fehérfoszfort Gázában. Ez a fegyver súlyos égési sérülést okoz, civilek lakta területek elleni bevetését tiltja a nemzetközi jog. Ezen túlmenően gyengített urániumos lövedékkel is népirtottak. Rémtetteikről két norvég orvos is beszámolt, akik 10 napig dolgoztak a Gázai övezetben.
Az amerikai és európai adófizetők pénzén felfegyverkezett  zsidók bestiális kegyetlenséggel öltek meg közel 1300 palesztint a Gáza övezet elleni 22 napos agressziójuk során. Az áldozatok többsége civil volt, sok százan gyermekek és nők.
Tüntetések Európában
A palesztinok megsegítéséért Európa-szerte tüntettek. Franciaországban több ezren vettek részt az Izrael-ellenes megmozduláson. Londonban szintén több ezren gyűltek össze. A felvonulást 13 segélyszervezet közösen szervezte. A BBC ellen tiltakoztak, mert a tévécsatorna nem volt hajlandó sugározni egy nonprofit hirdetést, amely az izraeli háborús bűnökre hívta volna fel a figyelmet.
Segélyszervezetek közben a gázai határ megnyitását követelik Izraeltől, akárcsak az Európai Unió és az ENSZ. A zsidó állam most napi 125 kamion gyógyszert és segélyt enged az övezetbe.
Izrael másfél éve zárta le Gáza határait, hogy ellehetetlenítsék a Hamászt. Azóta állandó az energia-, élelmiszer- és pénzhiány, amit a januári offenzíva tovább rontott. Sok kórházban az alapvető ellátáshoz szükséges felszerelés sincs meg. 22 nap harc után több mint ötezer sebesültet ápolnak.
(hírTV nyomán)