Jehuda Lahav, a Népszabadság tel-avivi tudósítója a Háárec című izraeli napilap héber és angol nyelvű kiadása 2009. február 5-i számában cikket írt Morvai Krisztináról, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai parlamenti képviselőjelöltjéről. (Klikk ide!) Lahav írását magyar fordításban teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük, majd utána olvasóinkkal megismertetünk néhány izraeli kommentet, amelyek a Háárec világhálós honlapján még mindig olvashatók. Az izraeli olvasói vélemények között vannak olyanok is, amelyek Morvai Krisztinát mélyen megalázzák emberi és női mivoltában, ezért ezeket nem közöljük.
Íme Jehuda Lahav ferdítésekkel teli írása a Háárecben:
Magyarországi politikus: Az izraeliek „tömeggyilkosok, tetvesek és undorítóak”
Írta: Jehuda Lahav
A jobboldali Morvai Krisztina az izraeli nagykövetnek címzett nyílt levelében azt írta, hogy Izrael „tömeggyilkosságai a palesztin nép kiirtására” irányulnak. A nyílt levél ellen tiltakozó egyik olvasónak antiszemita hangnemben megfogalmazott üzenettel válaszolt.
Morvai Krisztina, a magyar jobboldal egyik legkiemelkedőbb politikusa úgy véli, hogy Izrael a jogon kívülinek tekinti magát és „tömeggyilkosságainak” célja „a palesztin nép kiirtása.” Az Aliza bin Núnnak, Izrael budapesti nagykövetének írt nyílt levelében Morvai hangot ad azon hitének, hogy Izrael vezetői végül a börtönben kötnek ki. Amikor megtudta, hogy Gázában izraeli katonák haltak meg, Morvai erre megjegyezte: „Nem arra gondoltam, micsoda rettenetes, hogy ezen az oldalon is elesnek fiatal áldozatok. Hanem örültem!”
Morvai Krisztina levelében felszólítja a nagykövetet: „szégyellje magát, és egyben győzze meg Izrael vezetőit is, hogy nekik is szégyelleniük kellene magukat, abba kellene hagyniuk a gyermekek elleni tömeggyilkosságokat, illetve hagyjanak fel azzal, hogy az egész világot mérgezik a gyűlölet és az erőszak >>kultúrájával<<".
Morvai levele néhány olvasót arra késztetett, hogy tiltakozzanak annak tartalma és stílusa miatt. Az egyik ilyen reagáló meglehetősen udvarias levelére Morvai a következő üzenettel válaszolt: „A magukfajta emberekkel kizárólag a Hamász stílusában lehet beszélni. Ezért azt kívánom önöknek, piszkos tömeggyilkosoknak, tetveseknek és undorítóaknak, hogy minél több >>puszit<< kapjanak tőlük. Játsszanak a kis metélt pöcsükkel, amíg el nem találja azt egy Kasszám-rakéta vagy egy öngyilkos merénylő.”
Morvai Krisztina a budapesti jogtudományi egyetem előadója, aki egyben az egyik szélsőjobboldali párt képviselőjelöltjeként indul a Európai parlamenti választásokon, és nagy valószínűséggel be is jut.
* * *
Jehuda Lahav írására a Háárec honlapjára eddig 104 komment érkezett, ezekből szemelgettünk:
Magyarország lesújtó, s ezért nem csoda, hogy ott beteges antiszemiták születnek.
Matuzsálem
Ez a náci nő jó alanya lehetne egy kutatómunkának. Lebilincselő az, ahogyan egyenesen kimondja az érzéseit. A holokauszt után nyugaton nem elfogadott ez a nyelv. Persze, mindenki antiszemita maradt, de ők visszafojtják az érzéseiket. A Morvaihoz hasonló magyarok nyelve viszont semmit nem változott, ezért ő is a legnagyobb őszinteséggel fejezi ki azt, amit a nyugati keresztények csak gondolnak vagy éreznek, de kimondani még akkor sem merészelik, amikor egyedül vannak. Pláne nem nyilvánosan.
Frankenstein
A bosszú és a megfizetés napján eltöröljük Budapestet.
Jerikó
Krisztina! Csak emlékeztetőül: Jézus is zsidó volt, s egyben izraeli is.
D
Magyarországon a második világháborúban örömmel és lelkesen gyilkolták a zsidókat a nácikkal együttműködő magyar fasiszták. Nem meglepő tehát, hogy ennek a mocskos magyar fajtának sarja az első adandó alkalommal felütötte a fejét. S most egyszerre a gázai palesztinokért „aggódnak”. Ne nevettessenek már!
Smile
Érdemes lenne elolvasnia, hogyan pusztult el a magyarországi zsidóság a holokauszt idején az ön barátainak jóvoltából.
K'fír
Izrael államnak le kell számolnia ezzel a magyar kurvával.
Valaki
Elküldeném légikisasszonynak egy növényvédő permetező repülőgépre. Undorító nő!!!
Miku
Hihetetlen, hogy milyen gyűlölet van ebben a nőben. Rossz nő, aki egy rossz és hálátlan néphez tartozik. Ha tudná, hogy hány zsidó volt Magyarország nagyjai között, talán nem beszélne így.
Ámoszi
Krisztina Asszony! Pontosan nem emlékszem a nevükre, de önöknél, Magyarországon a második világháború idején voltak nyilaskeresztes századok, amelyek legfontosabb feladata a zsidók gyilkolása volt. Úgy látszik, ön szánalmas folytatása ezeknek a gyilkosoknak.
Ha a külügyminisztérium nem pereli be azt az antiszemita hölgyet, akkor nem tanultunk semmit a múltból és hiába kapja fizetését a nagykövet Budapesten.
Rinát (Nyugat-Galilea – rimod@walla.com)
Mindenki tudja, hogyan működtek együtt a magyarok a nácikkal félmillió magyarországi zsidó meggyilkolásában.
Dávid (Giv'átájim)
El kell némítani. Rágalmazásért fel kell jelenteni.
Spanyolország: Izrael ellen tüntetnek a kosárlabda-mérkőzésen. Törökország: A miniszterelnök és a török nép Izrael ellen van. Antalya: Nem engedik meg Izraelnek, hogy beavatkozzon az Iránból érkezett hajó ügyébe. Nagy-Britannia, Norvégia, Franciaország: Tömegtüntetések Izrael ellen. Venezuela, Bolívia: Kiutasítják az izraeli nagykövetet. Magyarország: Az izraeliek gyilkosok. Dél-Afrika: Tiltakozásként nem engedik meg a ZIM izraeli tengerhajózási társaság hajójának, hogy befusson a kikötőbe. Hát lehetséges az, hogy ezek mind antiszemita országok és csak Izrael cselekszik helyesen? Szerencsétlenek vagytok!!!
Hírszerkesztő
Szerintem meg kell ölni a gyerekeit és maceszt kell készíteni belőlük a pászkaünnepre...
Dán (danushka2@gmail.com)
Magyarország egy visszamaradott állam. Hagyd el Budapestet és feltárul előtted egy harmadik világbeli ország fejletlen gazdasággal és idegengyűlölő néppel.
Jaksi (Holon)
Valamikor Magyarországon sok lángész volt, de miután eljöttek onnan a zsidók, egy sem maradt belőlük.
Von Neumann
Ilyenekre mondják, hogy jön még kutyára dér.
Tényleg nem érdemes foglalkozni a magyarokkal. Végül is Magyarország az egyik legfejletlenebb ország Európában, amely bajaiért mindig a zsidókat hibáztatta. A magyarok élen járnak a tetvesedés terén is. Úgy látszik, sok tetűjük van, de kevés már a zsidó, akiket hibáztathatnának a tetvek miatt. Az ő bajuk az, hogy ők – a többé-kevésbé tetvesek - egyszerűen ostobák. Igen, ezt szinte általánosítva el lehet mondani róluk. Már régóta semmi jó nem származik tőlük.
Horthy
A Moszádnak kell kezelésbe venni ezt a nőt, hogy a többiek is féljenek.
Bosszúálló
Nem meglepő ez, hiszen a magyarok hatásosan ölték a zsidókat a nácik szolgálatában.
Árjé (Modi'ín)
Juszef el-Kudszi – Kuruc.info