Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés, Antimagyarizmus ::

Jehuda Lahav izraeli újságíró a magyarellenes mocskolódás forrása – Egy zsidó hazugság világhódító útja

Reklám


Jehuda Lahav, a hazudozó
A Háárec című izraeli napilap 2009. június 1-jén leközölt egy hírt, amely arról szól, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének hírlevele a zsidók elleni fegyveres küzdelemre szólítja föl a”büszke magyarokat”. A hazug hír arra jó volt, hogy lejárassa az EP-választásokon a Jobbik színeiben indult Szima Juditot. Jehuda Lahav hazugsága bejárta az egész világot.
A Magyar Hírlap 2009. június 19. világhálós kiadásában Szima Juditra, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárára hivatkozva azon meditál, hogy vajon ki lehet az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) honlapján megjelent magyarellenes rágalom forrása. Magyarán: Ki röpítette föl elsőként azt a hazugságot, miszerint a TMRSZ hírlevelében a zsidók elleni fegyveres harcra szólítják a magyar népet.
Nos, az aljas rágalmat elsőként terjesztette a vén Jehuda Lahav (előnevét a magyar nyelvű sajtóban is angolosan Yehudának írja), a Népszabadság volt tel-avivi tudósítója, a szlovák államiság nagy tisztelője, aki már hosszú évtizedek óta szlovák, magyar, angol és héber nyelven mocskolja a magyar népet. Lahav, mint „Magyarország-szakértő” időnként az izraeli állami rádió főadóján sugárzott Jomán Huc (Külpolitikai Napló) című műsorban is kezelésbe veszi a magyarokat.
Lahav először 2009. június 1-jén a Háárec című izraeli napilap angol nyelvű kiadásának A zsidó világ című rovatában jelentette meg a TMRSZ hírlevelével kapcsolatos hazugságát.  A magyarországi sajtóban is vihart kavart Lahav-írás első közlésének dátumát azóta is tévesen 2009. június 2-ra teszik, habár először június 1-jén délután látott napvilágot, amelyről az időrendben első 12 olvasói levél (talkback) is tanúskodik.
Magyarán: Jehuda Lahav volt az, aki a nagy nyilvánosság előtt elsőként rágalmazta meg Szima Juditot és a TMRSZ-t, s a magyargyűlölő gazembert később mások csak idézték a témát máig napirenden tartó sajtókiadványokban.
Lahav fentebb említett írását még aznap, június 1-jén, a pontos forrást megjelölve és Szima Judit nagy méretű képével illusztrálva, leközölte a Há-Forum Le-Téum Há-Máávák Bá-Ántisémijut (Az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma) című héber nyelvű portál. Az írás végén forrásként itt is egyértelműen Jehuda Lahav és a Háárec van megjelölve.
Az Eurázsiai Zsidó Kongresszus (EAJC) angol nyelvű hírportálja már másnap, június 2-án szóról szóra lehozza a Háárecben megjelent történetet Jehuda Lahav aláírással, illetve azzal a megjegyzéssel, hogy a Háárecben napvilágot látott cikk nyomán íródott.
A Zsidó Világkongresszus (WJC) hírportálján is angol nyelven jelent meg, 2009. június 4-én, Mose Kantorra (s nem Joseph Kantor, amint azt a Magyar Hírlap írja), az Európai Zsidó Kongresszus elnökére hivatkozva a Lahavtól kiindult, s itt mindössze két mondatra zsugorított hazugság. Mose Kantort idézve közvetve ugyan, de a mindenható Zsidó Világkongresszus a budapesti kormánynak is üzen ebben a hírben, s nyugtalanítónak nevezi azt, hogy „a kormányok nem reagálnak az ilyen izgatásra.”
Jehuda Lahav 2009. június 7-én, az EP-választások napján úgy gondolta, hogy dob még egy lapáttal az eddigi mocskolódására, amikor is a Háárec című napilapban – ezúttal héber nyelven - újabb kirohanást intézett a Jobbik és természetesen Morvai Krisztina ellen. Morvaival kapcsolatban megint előhozakodott az egyes zsidók metélt farkincájáról szóló, akkor már elég ósdinak számító történettel.
Az EP- választások napján a fentebb már említett Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című héber nyelvű portál – ezúttal a www.politics.hu portálra hivatkozva - is kötelességének érezte azt, hogy megnyomja a vészcsengőt az egyre fokozódó magyarországi antiszemitizmus ügyében. S mit ad Isten, ismét előkerült a metélt farkincáról szóló tanmese Morvai Krisztina és a Jobbik antiszemitizmusának említésekor. A cikkben a Deák Ferenc Polgári Kör honlapjára bejegyzett „farkincás” mondás mellett szó esik egy Barát Gábor nevű New York-i magyar ”barát” személyről és a vén cionbarát Jeszenszky Gézáról, aki természetesen elhatárolódott Morvaitól.
Június 7-én a Há-'Inján Há-Merkázi (A Központi Téma) című héber nyelvű világhálós újság két fotót is (elég jókat) mellékelt Morvai Krisztina pocskondiázására. Egy Dáni Kohén nevű újságíró, a cikk jegyzője, kezdetben az aznapi magyar országgyűlési (sic!) választásokról beszél, de Morvairól szólva ő sem felejti el megemlíteni a „metélt farkincát”. A cikk egy nappal később frissített részében már az EP-választás eredményének tudatában a lap ezt írja: „Magyarországon például a jobboldali fasiszta párt nem csak bejutott az Európa Parlamentbe, hanem Morvai Krisztina vezetésével három képviselőt is küldhet Brüsszelbe.”
Úgy látszik, nem csak a magyarok azok, akik Adyval szólva mindig mindenről elkésnek, hanem a magyar zsidók is. A Magyar Zsidók Világszövetségének (MZSVSZ) hírportálja ugyanis csak június 16-án közölte először Lahav hazugságát. Az MZSVSZ az időközben kirobbant botrányt tekintetbe véve a közlésből már kihagyja a TMRSZ hírlevelének történetét, de azt azért megírja, hogy mennyire aggódik a magyarországi zsidóság a Jobbik és a Szima Judit vezette szakszervezet között létrejött együttműködés miatt.
A Jehuda Lahav által 2009. június 1-jén földobott magyarellenes hazugság szinte néhány nap alatt meghódította, bejárta a zsidó- és a velük egy követ fújó nem zsidó világsajtót, s a legtöbb esetben mindenhol föltüntetik az eredeti hírforrás, Jehuda Lahav és a Háárec nevét.
Jehuda Lahavot, életútját és magyargyűlöletét rövidesen részletesen is bemutatjuk. Egyelőre csak annyit, hogy Hiller István 2008 januárjában Tel-Avivban neki és egy másik címeres magyargyűlölőnek, Naftali Krausnak, személyesen nyújtotta át a Pro Cultura Hungarica-emlékplakettet.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready