2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is06:54 Japáné a legtöbb amerikai állampapír21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés, Publicisztika ::

Mit csinál a Chabad-Lubavics Magyarországon?

Reklám


Shneur Zalman
Mint a cionista sajtó is közölte: a szélhámos Elie Wiesel a Chabad-Lubavics elnevezésű judaista vallási irányzat meghívására pofátlankodott hazánkba, éspedig azért most, mert ez az ortodox zsidó szervezet éppen húsz esztendővel ezelőtt telepedett meg Magyarországon.
Természetesen senki sem meri feltenni a kérdést: egyáltalán mi a fenének jött ide, és mit is csinál itt a Chabad-Lubavics, és vajon miféle befolyással rendelkezik ez a szervezet a politikai és gazdasági „elit” legfelső köreiben? Annyit mindenesetre tudni lehet, hogy Amerikában a Chabad-Lubavics igencsak jó kapcsolatokat ápol az uralkodó körökkel. De hogy ízelítőt kapjunk ennek a ténylegesen rasszista és a zsidó felsőbbrendűség talaján álló mozgalomnak a ténykedéséről, álljon itt egy idézet az amerikai New Republic című folyóirat 1992. május 4-i számából:
 
„Van abban valami mélységes irónia, hogy a Chabad-Lubavics mozgalom az egész világra kiterjedő, messianisztikus célokat követ, miközben alig titkolja a gójokkal szembeni előítéleteit. A középkori zsidó teológusok – elsősorban is a 12. századi Spanyolországban tevékenykedő költő és filozófus, Judah Ha-Levi, valamint a misztikus judaizmus irányzatát képviselő Judah Loew, aki a 16. századi Prágában élt – megkísérelték a zsidók kiválasztottság eszméjét nem spirituális, hanem faji alapokon igazolni. Ez az elképzelés – magyarán, hogy a zsidókban van valami különlegesség, melynek következtében felsőbbrendűek a gójoknál – ismét megjelent egészen szélsőséges formában Shneur Zalman judaista teológus műveiben, aki az oroszországi (de 1772 előtt Lengyelországhoz tartozó) Liadiban alkotta műveit. (1745 és 1812 között élt – P.O.) Ő tekinthető a Chabad-Lubavics mozgalom megalapítójának. Tanításai szerint a zsidók és a gójok alapvetően különböznek, mert csak a zsidók lelke tekinthető isteni eredetűnek. Ami a gójokat illeti, Zalman a következőket jelentette ki:
az ő lelkük teljesen más, alacsonyabb rendű, sőt ördögi eredetű, és a megváltásra a gójoknak semmi esélyük.” Shneur Zalman rabbi írásaiban csakis elutasítóan ír a nem zsidókról.  Úgy vélte, hogy a „gójok léte az istenség elutasításból származik, és ez a magyarázata annak, miért vannak többen a zsidóknál, miként kevesebb a búzaszem, mint a pelyva. Minden zsidó belsőleg jó, minden gój belsőleg rossz, sőt ördögi.” Vagyis a gójok nem csupán spirituálisan, de biológiailag is alacsonyabb rendűek a zsidóknál..”
 
Jelenleg az ortodox judaizmus haszidista irányzatához tartozó Chabad-Lubavics mozgalomnak hozzávetőleg 200 ezer kövezője van világszerte, bár állítólag legalább egymillió zsidó évente legalább egyszer részt vesz a Chabad-Lubavics szertartásain. 2006/2007-es adatok szerint a Föld 75 országában 330 intézményt tart fenn a szervezet, de mindez nem sokat jelent. Jó lenne tudni, a színfalak mögött a mozgalom miféle tevékenységet végez, és vajon a döntéshozók körében mekkora befolyással rendelkezik? Ezen kívül fel kell tenni a kérdést: miképpen lehetséges, hogy egy ilyen, ténylegesen rasszista elveket hirdető, és faji alapokon álló vallásos szervezet meghívására Magyarországra érkező személy előtt nem csupán hason csúszik az egész magyarországi politikai „elit”, de még ráadásul ez az alak – háta mögött a Chabad-Lubaviccsal – bizonyos törvények elfogadását követeli?
 
Perge Ottó
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready