Ferenc pápa tegnap a Vatikánban audencián fogadta Simon Peresz izraeli államelnököt, aki vendéglátójának előadta ismert békevágyát, héber nyelvű Ószövetséget ajándékozott, míg a szentatya ígéretet tett arra, hogy pápasága folyamán nem tűr el semmiféle antiszemita megnyilvánulást, mert a kereszténység és az antiszemitizmus egymással összeegyezhetetlen - tudósít a Jediot Áháronot.

Simon Peresz átadja az Ószövetséget (Fotó: Kobi Gidon)
Simon Peresz Nobel-békedíjas álszent tegnap Vatikánvárosban találkozott Ferenc pápával. A szentatya és valódi főnöke megbeszélésének középpontjában természetesen a nagyvilágban, így Magyarországon is egyre fokozódó antiszemitizmus, valamint az ellene való küzdelem állt. A közel-keleti megbékélés lehetőségéről is szó esett a találkozón, s hogy pontosan mi, azt az alábbi videón az izraeli sajtónak adott nyilatkozatában maga Peresz mondta el néhány szóban: "Igen szívélyes és baráti találkozó volt közöttünk. Megemlítettem a beszélgetésünk folyamán, hogy az Arab Államok Ligájának küldöttsége Washingtonban járt, ami azt jelenti, hogy részükről is megvan a készség a béketárgyalások megújítására (...) A terroristák nagy része Isten akaratára hivatkozik, ám ön és én nagyon jól tudjuk, hogy Isten nem akar erőszakot, Isten nem akar terrort. Isten azt akarja, hogy az emberek éljenek egymással barátságban és kölcsönös tiszteletben. (...) Ő (a római pápa - J. K.) erre ezt válaszolta nekem: Ez az én véleményem is, az Isten valóban nem tűri az erőszakot".
Ferenc pápának a "békegalamb" Simon Peresz fentebb idézett álszent, hazug megnyilatkozására a következőket kellett volna válaszolnia, pontosabban kérdeznie: 1. "Elnök úr, ha ennyire nagy a békevágya, akkor miért nem kezdeményezi a megszállt palesztin területeken az izraeli katonák szuronyainak védelmében a zsidó telepesek által véghezvitt, a nemzetközi törvényekkel szöges ellentétben álló élettérrablás leállítását? 2. A vallásközi kölcsönös tisztelet és megbecsülés jeléül miért nem veszi elejét annak, hogy izraeli parlamenti képviselő a kneszet épületében a tévékamerák kereszttüzében ripityára tépje az Újszövetséget, vagy Or Ákivá izraeli város alpolgármestere a település főterén alágyújtson egy rakás Újszövetség-kötetnek? 3. Az izraeli hatóságok miért nem képesek elejét venni a Szentföldön levő, leginkább római katolikus intézmények, szent helyek zsidó részről történő meggyalázásának, a gyűlölködő föliratoknak?

Peresz ajándéka (Fotó: Joszéf Ávi Jáír Angel)
Mindenesetre a Vatikánban nem égették el azt a Jeruzsálemben nyomtatott héber nyelvű Ószövetséget, amelyet Simon Peresz ajándékozott Ferenc pápának a tegnapi találkozón. A szentatya sem maradt adósa a nagy fölvásárlónak, mert viszonzásképpen három darab értékes érmét ajándékozott a kedves vendégnek.

Ferenc pápa és vendége (Fotó: Kobi Gidon)
Ferenc pápa a találkozón igyekezett bizonyítani, hogy az Egyház küzd a zsidógyűlölet ellen, mert, amiképpen Peresznek mondta: "Az antiszemitizmus összeegyeztethetetlen a kereszténységgel. Mi, mint pápa, semmiféle antiszemita megnyilvánulást nem fogunk eltűrni", fogadkozott a szentatya.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info