Egy férfi meghalt, miután megkéselték Londonban. A gyilkosság hátterében terrorista támadás állhat, a két gyilkost a rendőrség meglőtte, kórházban vannak. Szemtanúk beszámolója szerint a fényes nappal történt gyilkosságot machetével, bárddal, késekkel követte el két férfi. Az áldozat egyelőre ismeretlen, a hírek szerint egy katona volt.
Egy szemtanú beszámolója szerint az áldozatot „ütötték, aprították, vágták”. A támadók húsz percet vártak, amíg a rendőrség megérkezik, és megpróbálták megtámadni őket.
„Sajnáljuk, hogy nőknek is látniuk kellett ezt, de a mi országunk asszonyai is ugyanennek szemtanúi. Ti, emberek, sosem lesztek biztonságban. Távolítsátok el a kormányotokat. Ők nem foglalkoznak veletek”, mondta az egyik támadó egy járókelőnek rögtön a brutális gyilkosság után.
„Ezek állatok voltak. Megfogták a testét, a járdáról az út közepére húzták és otthagyták ” – mondta az egyik szemtanú.
David Cameron miniszterelnök „igazán sokkolónak” nevezte az eseményeket. A londoni kormány vészhelyzeti bizottsága, a Cobra testület is összeült, amely csak a legsúlyosabb esetekben áll fel, mindez megerősíti a terrorista kapcsolat gyanúját.
A The Daily Mail a címében említi, hogy Allahot emlegették a támadók, egyikükről képet és videót is közöl:
Zoom
(The Daily Mail - Tha Guardian - Index nyomán)