A lengyel parlament elsősorban az állatvédők megkeresése nyomán betiltotta a zsidók kóser vágását Lengyelországban. Az izraeli külügyminisztérium, az izraeli házelnök és a nemzetközi zsidó szervezetek a múltat is fölemlegetve máris követelik a törvény újratárgyalását, azaz elvetését.

Kóser vágás
A varsói parlament (szejm) döntése értelmében a jövőben Lengyelországban tilos lesz a kóser vágás. Az állatvédők megkeresése nyomán meghozott lengyel parlamenti döntést Izraelben és a zsidó világban máris súlyos antiszemita lépésként értékelték. Juli Edelstein (nőies neve ellenére férfiről van szó - J. K.), az izraeli parlament (kneszet) elnöke tiltakozó levelet írt lengyel kollégájának, és fölszólította (!), hogy Varsóban a törvényhozók tárgyalják újra az ügyet, majd hozzanak a zsidókra nézve kedvező határozatot.

Juli Edelstein házelnök
Menáhem Margolin, az Európai Unióban működő zsidó szervezetek főigazgatója pedig figyelmeztette az Európai Parlament tagjait, hogy a zsidó rituális vágást megtiltó törvénnyel Varsó visszatér abba a sötét korszakba, amikor Lengyelországban kirekesztették és üldözték a zsidókat. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy Varsó meddig lesz képes ellenállni a zsidók követelőzéseinek.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info