Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Kijutott Tokióba a magyar nőivízilabda-válogatott22:14 Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése21:45 Önjelölt Hamiltont fogtak a fővárosban: a Karácsony-szomorító a járdán előzte a kocsisort21:10 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Németországi multikulti: saríarendőrség és saríaövezet Wuppertalban

Reklám

Az iszlám jogrendszer, a saría előírásainak tiszteletét számon kérő "vallásrendőrök" jelentek meg a németországi Wuppertalban, a rendőrség eljárást indított a csoport valamennyi tagja ellen.
Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli városban 11 személy ellen indítottak eljárást a gyülekezési jog gyakorlásáról szóló törvény megsértése miatt. A hatóságok nem tűrik, hogy bárki is megfélemlítse vagy provokálja a polgárokat - mondta Birgitta Radermacher városi rendőrkapitány, hangsúlyozva, hogy "az erőszak monopóliuma kizárólag az államot illeti meg" - írta a Rheinische Post című lap pénteken online kiadásában.
A 19 és 33 év közötti férfiak narancssárga mellényt viseltek Shariah-Police (Saríarendőrség) felirattal, és belvárosi játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg. Felszólították a tulajdonosokat és vendégeket, hogy ne fogyasszanak alkoholt, és tartózkodjanak a szerencsejátékoktól.
A belvárosi utcákon szórólapokat osztogattak, amelyeken a Shariah-Controlled Zone (Saríaellenőrzés Alatt Álló Övezet) felirat állt, és egyebek közt az, hogy tilos a zenehallgatás, a koncertlátogatás, a kábítószer-fogyasztás és a prostitúció. Megjelentek szórakozóhelyeknél is, megpróbálták lebeszélni az oda igyekvőket, hogy belépjenek, és zaklatták azokat, akik nem akartak szóba állni velük.
Az önjelölt erkölcsrendészek a világi államot elutasító, a saría alapján működő állam kiépítésére törekvő szalafista irányzat hívei. Esti őrjárataikról videót készítettek, és közzétették azt az interneten. Közölték, hogy hamarosan a tartomány más városaiban is megjelennek.
Észak-Rajna-Vesztfália a németországi szalafista szubkultúra egyik központja. Az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) - a német belső elhárítás - legutóbbi éves jelentése szerint a szalafizmus a leggyorsabb ütemben terjedő szélsőséges iszlamista irányzat Németországban, híveinek száma tavaly nagyjából 5500 volt, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 4500-hoz képest.
A szalafista szubkultúrából származnak sokan azok közül, akik Németországból a Közel-Keletre utaznak, hogy csatlakozzanak a szíriai polgárháborúban részt vevő, illetve Irakban felkelést folytató radikális iszlamista fegyveres csoportokhoz, elsősorban az Iszlám Államhoz. A BfV több mint 400 kiutazóról tud. Többen már visszatértek, köztük 25 olyan személy lehet, akik harci tapasztalatokat szereztek Szíriában.
(MTI nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready