Mivel az Ajdar és a többi „jóhírű magánhadsereg” már a lehető legnagyobb mértékben kompromittálták magukat a délkelet-ukrajnai „antiterrorista akció” során, azonkívül súlyos katonai vereséget szenvedtek Novorosszija felkelőitől, még a nyár folyamán egy szép, fehér, habtiszta megnevezést adtak Kijevben egy új haderőnek, melybe a szétvert zsoldoshadseregek maradékain kívül még amnesztiával szabadult börtöntöltelékek is kerültek. Az új név – valószínűleg amerikai tanácsadók sugalmazására – a hangzatos Ukrán Nemzeti Gárda lett.

Poltorak tábornok
Időközben ők is besározták a patyolatfehér nevet Novorosszija városainak és falvainak bombázásával, a polgári lakosság gátlástalan legyilkolásával, és az Ukrán Hadsereg kiskatonáinak „frontvonalban tartásával”, azaz a visszavonulók és magukat megadók
„megfegyelmezésével”. A „KiberBerkut” nevű hackercsoport saját Facebook-oldalán publikálta a Telefunken német óriáscég és a Nemzeti Gárda parancsnokának levelezését, amelyben utalás történik nagyértékű és fontos berendezések leszállítására, illetve Ukrajnában történő kipróbálására. A levélben szó esik a legújabb fejlesztésű termékekről. Feltételezhetően ezek változthatható működési helyszínű lokátorállomások és Coral-CR típusú hőérzékelő elven működő sötétben látó készülékek. Közismert, hogy a katonai rendeltetésű termékeket gyártó cégek nem finnyás és tartózkodó ízlésükről híresek, ám az Ukrán Nemzeti Gárda megrendelése mégiscsak kiverhetne egy-két biztosítékot.
Lássuk a levelet:
TELEFUNKEN RACOMS
Ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka
Poltarak Sz.T. részére
03151 Kijev Narodnovo Opolchenia 9-a
Ukrajna
2014- 08-24
Téma: Rendszerek adategyeztetése és kipróbálása
Tisztelt Poltorak tábornok!
Köszönjük két héttel ezelőtti megkeresését, valamint hogy biztosította számunkra, hogy közvetlenül Kijevben bemutathattuk cégünket és termékeinket. Számunkra megtisztelő, hogy támogathatjuk Ukrajnát rendszereinkkel, technológiánkkal, legújabb fejlesztéseinkkel, és hogy számíthatunk a gyümölcsöző együttműködésre. Nagy intenzitással dolgozunk azon, hogy már az első fázisban ellássuk önöket a szükséges műszaki információkkal az igényelt rendszerekre vonatkozóan. Némely termékünk átadására a német exportengedélyező hatóságok beleegyezése szükséges. Miután megkapjuk az engedélyt azonnal elküldjük önöknek az összes szükséges információt. A részletes műszaki információ és a taktikai rendszerek koncepciójának átadásához egy veszélytelen kommunikációs csatornát kell találnunk, az önök stratégiai és taktikai biztonságának maximális biztosításához. Cégünk stratégiája, hogy kliensünk egyedüli tulajdonosa az átadott információknak, azokhoz más nem férhet hozzá. Javasoljuk az elektronikus posta sifrírozásának módját,
például a PGP-rendszert, vagy ennek valamely analógiáját, illetve találkozhatunk Ukrajna területén is, hogy átadjuk önöknek a részletes információkat. Ezen felül megegyezhetünk egy külön dátumban,hogy az igényelt rendszereket Novi Petrovciban bemutassuk önöknek. Tájékoztatni fogom a további információkról, amilyen gyorsan csak lehetséges. Ha további kérdése van, kérem forduljon hozzám.
Öszinte tisztelője
Ronny Simroth
Zoom
Zoom
Zoom
A Nemzeti Gárda újabb hőstette
Tegnap a felkelők által körülkerített Mariupol városában, egy ellenőrző ponton a Nemzeti Gárda „harcosai” lelőttek két arra bicikliző kiskorút, mert a felszólításra nem álltak meg... Egyik sorsa ismeretlen, a másik súlyos lőtt sebbel a város kórházában van.
Forrás videóval a gyilkosság helyszínéről.
Üdvözlettel
Lionel Werner
Köln