A Dél-Oszétia elleni grúz támadást irodájából levezénylő bukott elnök, Miheil Szaakasvili újabb bátor prognózisra ragadtatta magát. „Ha az én kiképző tisztjeim fogják az ukrán hadsereget felkészíteni, úgy az játszva elfoglalja egész Oroszországot” - jelentette ki.

Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes viszonylag lakonikusan reagált az egykori grúz elnök kijelentésére: „Szaakasvili hülyének született és úgy is hal meg” - írta Twitter-üzenetében. Kadirov már bővebben kommentálta a bátor kijelentést. „Először is Oroszországot még senkinek sem sikerült egészen bekebelezni, Porosenko és a grúz nyakkendőrágó pedig a kanadai határig iszkol rémületében, ha valaki Moszkvában toppant egyet. Ez egy bohóc” - tette hozzá a csecsen elnök - „jobban tenné, ha elfogyasztana egy új divatos nyakkendőt...”
Miheil Szaakasvili 2008 augusztusában, amikor az egész világ a pekingi olimpiára figyelt, mintegy 12 000 fős hadsereggel megtámadta Dél-Oszétiát, az USA tiltó szándéka ellenére. A harcok alatt irodájában ülve, a jelentéseket hallgatva nyakkendőjét rágcsálta izgalmában. Az orosz hadsereg által rámért csúfos vereség után hazájában csillaga leáldozott, néhány éve Grúzia ügyészi szervei körözést adtak ki ellene, az USA-ban is kegyvesztett lett, még vízumát sem voltak hajlandók meghosszabítani 2014 elején, újabban Kijev környékén ajánlgatja szolgálatait, mint korrupcióellenes állambiztos. Hazájában éppen hasonló ügyekben szeretné a bíróság meghallgatni a volt elnököt.
(Forrás és videó itt.)
Derek Muir
London