A WHO adatai szerint a március 19-én kitört jemeni harcokban április 20-ig legalább 1080 ember, köztük 28 nő és 48 gyerek életét vesztette, legkevesebb 4352-en pedig megsebesültek.
Meghaladta az ezret a márciusban kirobbant jemeni harcok halottainak száma - jelentette csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet legfrissebb helyzetértékelése szerint a március 19-én kitört jemeni harcokban április 20-ig legalább 1080 ember, köztük 28 nő és 48 gyerek életét vesztette, legkevesebb 4352-en pedig megsebesültek. Az előző pénteken még 944 halottról és 3487 sebesültről szóltak a hírek.
A legtöbb halálos áldozatot a fővárosban jegyezték fel, Szanaában 209 ember, köztük öt nő és 21 gyerek halt meg, 936-an pedig megsebesültek. A dél-jemeni Ádenben 191 ember esett áldozatául a harcoknak. A WHO jelentésében nem tesznek különbséget civilek és fegyveresek között.
Az Egészségügyi Világszervezet munkatársai hangsúlyozták, hogy a halottak valós száma ennél magasabb lehet, ők ugyanis a jemeni egészségügyi hatóságok tájékoztatására hagyatkoznak, márpedig sok sebesült és halott nem kerül bele a hatósági nyilvántartásba.
Jemenben síita húszi lázadók harcolnak a külföldre menekült elnök, Abed Rabbo Manszúr Hádi erői ellen. A húszik visszaszorítása érdekében Szaúd-Arábia kilenc arab ország támogatásával légi hadműveletet indított. Rijád és szövetségesei március 26. óta támadják folyamatos légicsapásokkal a húszik állásait.
(MTI)