Jeruzsálemben ma délután tartják az ottani ferde hajlamúak provokatív, az egészséges lakosságot irritáló 13-ik köcsögmenetét. Mint minden évben, a provokátorok ezúttal is számíthatnak a vallásos zsidók ellentüntetésére, tiltakozására. Az álliberális izraeli sajtó fölháborodottan írja, hogy a börtönhatóság éppen mostanra időzítette a tíz esztendővel ezelőtti köcsögmeneten több ferde hajlamút megkéselő Jisáj Schlissel szabadlábra helyezését - olvasható a Válláh!Hádásot hírportálon.
Zoom
Lefogják a köcsögszurkáló ortodox zsidót 2005-ben (Fotó: Uri Lenz)
Tízesztendős börtönbüntetésének letöltése után az elmúlt napokban kiszabadult Jisáj Schlissel ortodox zsidó, akit 2005 júniusában annyira földühített a ferde hajlamúak magamutogató, erkölcsromboló és valóban bicskanyitogató "büszkeségmenete", hogy három vonuló köcsögöt megkéselt. Magyarán, az ortodox zsidó komolyan vette a mózesi tant, amely így hangzik: "Ne feküdj férfival, úgy, amiképpen asszonnyal szokás feküdni, mert az undorító" (3Mózes 18,22).
Zoom
Az egyik megszurkált ferde hajlamú Jeruzsálemben (Fotó: AP)
A 2005 nyarán 30 esztendős Schlissel, a Meá Seárim nevű jeruzsálemi ortodox negyed lakója a buzimenet láttán kést rántott, és ezt kiáltotta: "Isten küldetésében gyilkolni jöttem! Izraelben nem engedhetjük meg az ehhez hasonló undorító eseményt!" Ezután megkéselt három buzit, de a helyszínen tartózkodó rendőrök gyorsan lefogták, bíróság elé állították, és több rendbeli gyilkossági kísérletért tíz év börtönbüntetésre ítélték.
Zoom
"Anyuka, hol van az apukám?"
Az ortodox zsidó kihallgatása során többször is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem bánta meg tettét, mert ő csak Isten küldötte, akinek kötelessége a menet résztvevői által véghezvitt undorító, Isten nevét megszentségtelenítő cselekmény megakadályozása. A mai jeruzsálemi köcsögmenet ellen tüntetnek majd a ferde hajlamúak kártékony tevékenységét ellenző izraeliek, akik a vonulók közelében a többi között a következő transzparenseket emelik a magasba: "Apuka, hol van az anyukám?" vagy "Anyuka, hol van az apukám?"
J. el-Kudszi - Kuruc.info