Vlagyimir Putyin szóvivője elismerte, hogy nem csupán az Iszlám Állam az orosz légi csapások célpontja, holott ezt állították, amikor megkezdték a támadásokat.
Moszkva továbbra is támogatja majd a szír hadsereg akcióit az Iszlám Állam, valamint más terrorista és szélsőséges csoportok ellen – közölte újságírókkal Vlagyimir Putyin szóvivője.
Dmitrij Peszkov az Itar-TASZSZ jelentése szerint azt is elismerte, hogy összeállítottak egy listát az ellenségekről.
„Ezek a szervezetek valójában jól ismertek – fogalmazott az elnöki szóvivő. – A célpontokat pedig a szír hadsereggel közösen állítottuk össze” – tette hozzá.
Peszkov megismételte, hogy az orosz légierő beavatkozása időben behatárolt, addig tart, ameddig a szíriai hadsereg offenzívája.
Közölte azt is, hogy sorkatonát nem vezényelnek Szíriába.
Arra az újságírói kérdésre, hogy Vlagyimir Putyin elégedett-e az akció sikerességével, túl korainak nevezte az értékelést. Megerősítette viszont, hogy a szírek nem szállnak be az orosz beavatkozás költségeibe, azt kizárólag Oroszország finanszírozza.
"Sebészi pontosság"
Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy az orosz harci gépek csütörtökre virradóra újabb légitámadásokat indítottak Szíriában, ezúttal az Iszlám Állam négy állása ellen, "szigorúan kerülve, hogy lakott területeken pusztítsanak".
A Szuhoj-24M és Szuhoj-25 harci repülőknek nyolc bevetésük volt. Egyebek közt csapást mértek Idlíb közelében egy lőszerraktárra, Hama mellett egy háromemeletes épületre, amely az Iszlám Állam parancsnoki központja.
A minisztérium közlése szerint az orosz gépek sebészi pontossággal pusztítottak el egy olyan létesítményt Homsz városának közelében, amely öngyilkos merényletekhez használt autók előkészítésére, vagyis a robbanószerek elrejtésére és gyújtószerkezettel való ellátására szolgált.
(Origó - MTI)